2023 Nov. 30 – Dec. 03.
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Nyugat-Magyarország és Burgenland
Tájegység/hegyek

Ha még nincs tervetek a december elseje adta szabadnapokra, akkor tartsatok velünk! Kihasználva a hosszú hétvégét, négy napos autóbuszos kirándulást szervezünk. Gyertek lássunk világot, szakadjunk el a mindennapi feladatoktól, és fedezzük fel együtt Nyugat-Magyarország és Burgenland történelmi-, építészeti- és természeti nevezetességeit, esténként pedig lazítsunk a szálloda wellness részlegén! Tarts Te is velünk!

DÁTUM2023. November  30 – December 03.
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi és soproni idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ1600 RON/fő, – kétágyas elhelyezésben
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállás
Félpanziós ellátás
Szállítás
Idegenvezetés
Idegenvezető költségei
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAUtasbiztosítás – egyénileg megkötendő
Belépők – 7000 HUF / fő és 50 euro / fő + borkostoló?
Egyágyas felár 400 RON /fő
CSATLAKOZÁSEgy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM35 fő
JELENTKEZÉS  AZ UTAZÁSRA  Jelentkezési lap kitöltése itt 
KIKNEK AJÁNLJUK?
Az érdeklődő utazóknak, akik nyitott szemmel és lélekkel csodálják a világot.
Mindazoknak, akik kedvelik a tematikus buszos kirándulásokat, nem riadnak el az idegenvezetett utazástól és nem utolsó sorban érdeklődnek Burgenland és Nyugat-Dunántúl értékei iránt.
Számunkra fontos, hogy belelássunk és megérezzük ennek a vidéknek a mindennapi életét és felkeressük az utunkba kerülő épített örökségeket és természeti szépségeket.
Akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik az ismeretlen adta felesleges feszültségeket.
MIÉRT VELÜNK?A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.
Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak, mintha önmaguk szerveznék útjukat.
Számunkra fontos, hogy az utazás örömét és boldogságát másokkal is megosszuk.
Mert velünk az egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen a körutazás – túrázás.
FACEBOOK ESEMÉNYBővebben rólunk és az utazós élményeinkről a közösségi média platformjainkon tudhatnak meg. Kövessenek minket, hogy mindig tudomást szerezzenek újdonságainkról:
Facebook oldalunk
Instagram oldalunk
1

Első nap

  • Nagycenk, a Széchenyi-örökség nyomában, meglátogatjuk a Széchenyi- mauzóleumot és a Széchenyi-kastély parkját. Jelen pillanatban a kastély még nem látogatható.
  • Sopron a hűség városa – városlátogatásunk során útba ejtjük a Cézár házat, Tűztoronyt Sopron városának szimbólumát …

2

Második nap

  • Kőszeg és a Jurisics vára, Nyugat-Magyarország ékszerdoboza, belvárosában érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házak sorakoznak.
  • Fraknó vára, Burgenland egyik jelképe. A Rozália-hegység keleti nyúlványán, egy magas dolomitsziklán épült vár már messziről vonzza a tekintetet.
  • Hohe Wand, Skywalk kilátóterasz, a sok vár után egy kis természetjárás.

3

Harmadik nap

  • Kismarton, Ausztria Burgenland tartományának székhelye, ahol megtekinthető az Eszterházy-kastély, Burgenlandi bormúzeum, Városháza, Haydn-ház …
  • Ruszt, a szőlő és a bor városa.
  • Páneurópai piknik, Vasfüggöny

4

Negyedik nap

  • Győr, a folyók városa – egy kis séta a műemlékekben gazdag belvárosban
  • Szent László herma a Nagyboldogasszony-székesegyházban.
P

Hazaérkezés 22.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Lássunk világot!
Burgenlandi várak és kastélyok
Dátum: 2023 November   30 –  December 03.

Találkozás időpontja: 5.15 -kor
Indulás időpontja: 5.30 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:

Az utazást nagy busszal történik, hiszen figyelembe kell vennünk az utazási időket és a hosszabb távolságokat. Minden busz klimatizált, mikrofonnal, DVD – CD lejátszóval felszerelt.A kényelmesebb utazás érdekében a csomagokat a busz alatti csomagtérben szállítjuk. Az utastérben csak az aznapi, a szállásfoglalásig szükséges csomagokat helyezzék el. Persze,ha bármire szükségük van a csomagtartóban lévő csomagból, akkor jelzik, és nagyon szívesen segítünk a csomag kivételében. Az utasbiztosítás személyesen megkötendő.

Pihenők:

Az utazások időtartamát tekintve a leghosszabb útszakasz az oda és a visszaút lesz, ezeken a napokon kb. 3 óránként fog megállni az autóbusz technikai szünetet tartani. Természetesen, ha igénylik, rosszullét vagy egyéb okból kifolyólag, bármikor megállunk. A kirándulások alkalmával mindig igyekszünk biztosítani lehetőséget wc-re.

Szállás:
Sopronban *** csillagos szállodában, a szálloda wellness része térítésmentesen használható, valamint a közelben lévő Lővér uszoda (a szállástól 900 m)

Ellátás:

Az utunk során félpanziós ellátásban lesz részünk. Minden étkezés előre lebeszélt menüt tartalmaz, igyekszünk helyi ízekkel, tájjellegű ételekkel kedveskedni vendégeinknek. Persze, ha valamelyikük vegetáriánus vagy más táplálkozási gondjai vannak, akkor megkérjük jelezze, hogy tudjunk előre szólni a szálláson. A reggeli és estebéd a szálláshelyen.

Csoportkísérés – idegenvezetés:

Az idegenvezetővel az indulás reggelén találkoznak, ő lesz a mindenesük, kérdéseikkel, gondjaikkal bátran forduljanak hozzá. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk a csoportért és nem fordítva. Biztos, hogy ügyelni fog Önökre és megtesz mindent, hogy gondjaikat minél hamarabb elfelejtsék és ráhangolódjanak a kirándulás szellemi, tárgyi értékeire és természeti szépségére. Az út során igyekszünk mindig kialakítani egy kis honismereti műhelyt, ha lehetséges – de erről bővebben a helyszínen. A kirándulásra hangolt irodalmi és zenei anyagot az idegenvezető biztosítja. Burgenlandban helyi magyar nyelvű idegenvezetőt és idegenvezetést biztosítunk  utazásunk során.

Belépődíjak:
A belépők összege: kb. 7000 HUF / fő és 50 euro / fő + borkostoló? –  felnőtteknek.

Lemondási feltételek:
A kirándulás kötbérmentes lemondási határideje: indulás előtt 21. nap. 20 – 15 napig 30 %, 14 – 7 napig 50%, 7 napon belüli lemondás esetén 100 % kötbért számolunk fel.

Úti okmányok:

Kérünk minden utast, hogy kézipoggyásza összeállításánál fokozottan figyeljen az útlevelek-személyi igazolványok bepakolására. A személyi okmányok érvényessége az utas saját felelőssége. Általános szabály, hogy mind az útlevélnek, mind a személyi igazolványnak érvényesnek kell lennie a hazaérkezést követő minimum további hat hónapig.

Gyógyszerek:

Ne feledjék otthon a rendszeresen szedett gyógyszereket. Ezen felül javasoljuk a következőket becsomagolni: fájdalom- és lázcsillapító, hasfogó (más ételek – más fűszerezés!).

Ediktum:

Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra úgy, hogy vigyázunk magunkra!