Hamarosan
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Kalotaszeg
Tájegység/hegyek

Kalotaszeg vidékékének felfedezése – hétvégi, egynapos kiruccanás egy újabb kultúrmorzsa programmal. Ezúttal különleges és egyedi erdélyi falvak kerülnek bemutatásra, a cifra Kalotaszeg népi hagyományaiba kapunk belátást.

Csatlakozz Te is az erdélyi falvakat bejáró csapathoz!

DÁTUM Hamarosan / külön kérésre bármikor
UTAZÁS Az utazás mikrobusszal vagy nagybusszal történik, a jelentkezők számától függően.
IDEGENVEZETÉS A csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ 120 RON/fő   
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA Szállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA Várható adományok templomonként – 5 RON
Háromfogásos kalotaszegi ebéd – 60 RON
Kalotaszegi népviselet bemutató – 100 RON/csoport
CSATLAKOZÁS Egy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM 16-40 fő
KIKNEK AJÁNLJUK?

Az érdeklődő utazóknak, akik nyitott szemmel és lélekkel csodálják a világot.

Mindazoknak, akik kedvelik az idegenvezetett tematikus buszos kirándulásokat, valamint érdeklődnek Erdély történelme és épített öröksége iránt.

Számunkra fontos, hogy belelássunk és megérezzük ennek a vidéknek a mindennapi életét és felkeressük az utunkba kerülő épített örökséget és a természeti szépségeket.

Azoknak, akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.

MIÉRT VELÜNK?

A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.

Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak. Mintha önmaguk szerveznék útjukat.

Mert velünk az egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen az utazás.

FACEBOOK ESEMÉNY

Ha tehetitek, kérünk szépen benneteket, hogy Facebook-on is jelezzétek részvételeteket, hogy mások is kedvet kapjanak. Ezáltal is tudtok minket és az utakat támogatni:

Kalotaszeg vidéke – Erdélyi kultúrmorzsa

1

Kalotaszeg program

  • Magyarvista – a „Kalotavár álma”, megtekintjük Kalotaszeg egyik legszebb kazettás mennyezetű templomát.
  • Magyargyerőmonostor – Kalotaszeg legrégebbi, román és gótikus stílusú temploma.
  • A Millenniumi erdő megkerülése, egyórás séta a Gezebükkön (806 m) keresztül Magyarvalkóra. Akik nem vállalnák be a sétát busszal mennek tovább és a következő megállónál bevárják a csapatot.
  • Magyarvalkó – Felszeg legszebb református temploma egy igazi kisméretű kalotaszegi erődtemplom. Templom látogatás majd egy kis bóklászás a templom gyümölcsös kertjében, ahol egy kedves kis pavilon állít emléket Jékely Zoltánnak (Jékely irodalmi kert). Itt hintázni is lehet pompás kilátással.
  • Kalotadámos – kora árpádkori kicsiny magyar falu, zsindelyfedésű kazettás református templomát érdemes felkeresnünk – az egyik legszebb Kalotaszegen.
  • Kalotaszentkirály – kalotaszegi hagyományos ebéd + népviselet bemutató.
  • Sebesvár – Ez a hajdan büszke vár, ma romjaiból felújított valamikori megfigyelő és védrendszer, nyitogatja kapuit az utazok előtt. Jó látni, hogy a vár területéről a dzsungelt felszámolták és civilizált turisztikai látványossággá alakították át. 😊
  • Bánffyhunyad – Kalotaszeg központi települése – árpádkori református templom, kalotaszegi festett kazettás mennyezettel. Ellátogatunk Kudor István fafaragó műhelyébe.
  • Körösfő – varrottas kirakodó vásár, Vasvári Pál kopjafája – versfelolvasással tisztelgünk emlékének.
2

Hazatérés 20.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Erdélyi kultúrmorzsa
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
Kalotaszeg

Dátum: 2022 Május 14, szombat

Találkozás időpontja: 8.20-kor
Indulás időpontja: 8.30-kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás mikrobusszal vagy nagybusszal történik, a jelentkezők számától függően.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Lesz hagyományos kalotaszegi ebéd lehetőség Kalotaszentkirályon, népviselet bemutatóval fűszerezve.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kíséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. A sétákon igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott telefonszámon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
A legfontosabb egy kényelmes cipő. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak lelki és szellemi értékeit.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban. Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk. Ha az időjárás áthúzza a programunkat, akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Tudni kell, hogy senki sem marad pénz nélkül, ha a program lemondására kerül sor és valaki már befizetett az útra, visszakapja az összeget.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!

Kalotaszeg
Kalotaszeg
Kalotaszeg

Tour Reviews

május 17, 2022

Hálásan köszönöm a csodálatos, élménydús kalotaszegi kultúrmorzsát és a képeket!
Nagyon kellemes sétákon vettünk részt a szép tavaszi természetben! Sok történelmi, földrajzi, néprajzi, irodalmi tudással gazdagodtunk!
Örömmel várjuk a következő alkalmakat is!

május 18, 2022

Nagyon szépen köszönjük a képeket és a kirándulást. Szerintem nagyon jó volt, volt benne minden amit ez a vidék nyújthatott, úgyhogy megint gazdagodtunk. További sok jó kirándulást kívánok!

Leave a Review

Rating