2023 December 09.
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Dél-Erdély és Szászföld
Tájegység/hegyek

Nagyszeben megismerése idegenvezetett kirándulás során. Hétvégi egynapos kultúrmorzsa programlehetőség. Az erdélyi szászok történelme, szellemi és tárgyi hagyatéka kerül bemutatásra a kiszemelt szászföldi útvonalon.

Csatlakozz Te is az erdélyi városokat bejáró csapathoz!

DÁTUMHamarosan
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ150 RON / fő  –  jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZASzászsebes, evangélikus templom 6 RON/fő
Kelnek, 10 RON felnőtteknek, 5 RON gyerekeknek
Nagyszeben, Brukenthal múzeum-együttes 45 RON/fő
CSATLAKOZÁSEgy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM
16 fő
KIKNEK AJÁNLJUK?

Az érdeklődő utazóknak, akik nyitott szemmel és lélekkel csodálják a világot.

Mindazoknak, akik kedvelik a tematikus buszos kirándulásokat, nem riadnak el az idegenvezetett utazástól és nem utolsó sorban érdeklődnek Erdély történelme, valamint épített öröksége iránt.

Számunkra fontos, hogy belelássunk és megérezzük ennek a vidéknek a mindennapi életét és felkeressük az utunkba kerülő épített örökséget és a természeti szépségeket.

Akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.

MIÉRT VELÜNK?

A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.

Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak. Mintha önmaguk szerveznék útjukat.

Mert velünk a egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen az utazás.

FACEBOOK ESEMÉNY

Ha tehetitek, kérünk szépen benneteket, hogy Facebook-on is jelezzétek részvételeteket, hogy mások is kedvet kapjanak. Ezáltal is tudtok minket és az utakat támogatni:

Nagyszeben – Erdélyi kultúrmorzsa

1

Kirándulás Nagyszebenbe

  • Szászsebes, egy hangulatos, békés városka főterét és nagy múltú evangélikus templomát tekintjük meg.
  • Kelnek, mesebeli tájban romantikus erőd, az erődtemplom az UNESCO műemléki védettsége alatt áll.
  • Nagyszeben, Szászföld fővárosa – egy alaposabb városnézés után választhatjuk a szabad sétálgatást vagy a Brukenthal és a Történeti Múzeum megtekintését. Fontosabb látnivalók: az Evangélikus templom, a Nagypiac tere, a Tanács torony, a Kispiac tere, Huet tér, a város védrendszerének épen maradt részei…
2

Hazatérés 18.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Kultúrmorzsa
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
Nagyszebenbe a szászok fővárosába
Dátum: Hamarosan

Találkozás időpontja: 7.00 -kor
Indulás időpontja: 7.15 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében. Saját személyautóval is csatlakozhatnak a kiránduláshoz. Kolozsvár és Nagyszeben között a távolság kb. 180 km, ezt a távot csak visszafele ejtjük meg egy betervezett megállóval. Menet a látnivalók szabdalják fel utazásunkat.

Városi séta:
Ha meg akarjuk ismerni Nagyszeben történelmét, óvárosát és a város magyar vonatkozású érdekességeit, akkor be kell vállalni egy hosszabb sétát. A tempót az idegenvezető diktálja, ami nem lesz trappolás, de fárasztó tötyögés sem. A sétát megszakítjuk egy kávé és technikai (Wc) szünettel. A városnézés után szabadprogram. Akik, másként gondolták az időt eltölteni nyugodtan megtehetik, jelezzék és az hazaindulás időpontjára legyenek a busznál.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Nagyszebenben van falatozási lehetőség és ezt ki is használjuk.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kíséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. A városi sétán igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott mobil számon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
A legfontosabb egy kényelmes városi cipő, amiben bejárják a város köves utcáit. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak lelki és szellemi értékeit.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor esőkabát és esernyő jelent védelmet a megázás ellen. Természetesen a városnézés ideje rövidül, a múzeum látogatás ideje pedig hosszabbodik. Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!

Nagyszeben
Nagyszeben