2023 Április 27 – Május 01
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Lengyelország
Tájegység/hegyek

Az idei május 1-én Lengyelország felé fordítjuk szekerünk rudját és igyekszünk megismeri Krakkó magyar vonatkozásait, de természetesen a katolikus Lengyelország legfontosabb zarándok helyeit és a zsidó holokauszt színhelyeit is felkeressük nem hagyva ki a vidék természeti szépségeit. Tarts Te is velünk szívesen fogadunk a Tisztelt Csapatba!

DÁTUM2023. Április 27 – Május01
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi és felvidéki idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ1700 RON/fő, – kétágyas elhelyezésben
ELŐLEG1000 RON/fő, – előleg jelentkezéskor
700 RON/fő, – a fennmaradó összeget 10 nappal az indulás előtt kell kifizetni
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállás
Félpanziós ellátás
Szállítás
Idegenvezetés
Idegenvezető költségei
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAUtasbiztosítás – egyénileg megkötendő
Belépők – még dolgozunk rajta RON/fő
Egyágyas felár 380 RON /fő
CSATLAKOZÁSEgy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM37 fő
KIKNEK AJÁNLJUK?
Az érdeklődő utazóknak, akik nyitott szemmel és lélekkel csodálják a világot.
Mindazoknak, akik kedvelik a tematikus buszos kirándulásokat, nem riadnak el az idegenvezetett utazástól és nem utolsó sorban érdeklődnek Felvidék iránt.
Számunkra fontos, hogy belelássunk és megérezzük ennek a vidéknek a mindennapi életét és felkeressük az utunkba kerülő épített örökséget és a természeti szépségeket.
Akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik az ismeretlen adta felesleges feszültségeket.
MIÉRT VELÜNK?A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.
Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak. Mintha önmaguk szerveznék útjukat.
Mert mi is kíváncsiak vagyunk a vidékre, amit beutazunk. Számunkra fontos, hogy az utazás örömét és boldogságát másokkal is megosszuk.
Mert velünk az egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen a túrázás.
FACEBOOK ESEMÉNYBővebben rólunk és az utazós élményeinkről a közösségi média platformjainkon tudhatnak meg. Kövessenek minket, hogy mindig tudomást szerezzenek újdonságainkról:
Facebook oldalunk
Instagram oldalunk
1

Első nap

 • Kassa, Rákóczi szeretett városa: a kassai Szent Erzsébet-dóm, II. Rákóczi Ferenc nyughelye, a Rodostói ház, Márai Sándor Emlékkiállítás
 • Nedec vára, a legészakibb magyar vár, de már Lengyelországban

2

Második nap

 • Túrácska a lenyűgözően szép Pieninyek Nemzeti Parkban – túra a Korona-hegyre
  (Trzy Korony) (982 m.) és Sokolicára (747 m.) vezetnek. A Korona-hegy kilátó részéről a Dunajec-áttörés, a Tátra, a Gorce és a Szandeci-Beszkidek lenyűgöző látványa tárul elénk.
 • Ószandec legjelentősebb műemléke a klarissza kolostor és a templom. Itt élt Kinga, IV. Béla magyar király lánya, akinek alakját nagy tisztelet övezi Lengyelországban. Ő volt az a királylány, akinek a legenda szerint a sót köszönhetik a lengyelek. Boleszláv krakkó-szandomíri herceg felesége volt, férje halála után visszavonult az általa alapított klarissza kolostorba. A szegények jótevőjeként, a sóbányászat védőszentjeként tisztelik a Kárpátok túloldalán. A maga által alapított kolostorban nyugszik. II. János Pál pápa emelte a szentek sorába.
 • Orawka – Árva vármegye legősibb, már 1111-ben említett települése. A Keresztelő Szent János templom a Tátra környékének legszebb fatemploma. A templomban bőven találunk magyar történelmi alakokat ábrázoló műalkotásokat.
 • Chochołów skanzen
 • Zakopane – stb. … minden, ami belefér Jó idő esetén felvonó­val feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra.

3

Harmadik nap

 • Egésznapos Krakkó városlátogatás
 • Rynek Glówny – az óriási főtér – egykor Európa legnagyobb főtere volt, Mária-templom,
 • Wawel – királyok és hercegnők székhelye
 • Kazimierz – a zsidónegyed
 • Wieliczka – a híres sóbánya

4

Negyedik nap

 • Auschwitz-Birkenau – a fájdalmas múlt – a világ talán leghíresebb koncentrációs tábora – az ember embertelenségének tanúvallomását
 • Czestochowa, Lengyelország lelki fővárosaként emlegetett várost a világ minden tájáról érkező zarándokok és turisták látogatják. Vajon a Fekete Madonna szent ikonja Częstochowa városában segít-e lelki bőkére találni?

5

Ötödik nap

 • Zdiar, Lombkorona tanösvény, gyönyörű rálátással a Bélai -Tátrára
 • Transzfer utazás hazafele
6

Hazaérkezés 22.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Lássunk világot!
Május 1 Lengyelországban
Dátum: 2023 Április  27- Május 01

Találkozás időpontja: 5.00 -kor
Indulás időpontja: 5.15 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:

Az utazást nagy busszal tervezzük, hiszen figyelembe kell vennünk az utazási időket és a hosszabb távolságokat. Minden busz klimatizált, mikrofonnal, DVD – CD lejátszóval felszerelt. A kényelmesebb utazás érdekében a csomagokat a busz alatti csomagtérben szállítjuk. Az utastérben csak az aznapi, a szállásfoglalásig szükséges csomagokat helyezzék el. Persze, ha bármire szükségük van a csomagtartóban lévő csomagból, akkor jelzik, és nagyon szívesen segítünk a csomag kivételében.

Pihenők:

Az utazások időtartamát tekintve a leghosszabb útszakasz az oda és a visszaút lesz, ezeken a napokon kb. 3 óránként fog megállni az autóbusz technikai szünetet tartani. Természetesen, ha igénylik, rosszullét vagy egyéb okból kifolyólag, bármikor megállunk. A kirándulások alkalmával mindig igyekszünk biztosítani lehetőséget wc-re.

Szálláshelyeink:
—-

Ellátás:

Az utunk során félpanziós ellátásban lesz részünk (svédasztalos reggeli és úgyszintén svédasztalos vacsora). Minden étkezés előre lebeszélt menüt tartalmaz, igyekszünk helyi ízekkel, tájjellegű ételekkel kedveskedni vendégeinknek. Persze, ha valamelyikük vegetáriánus vagy más táplálkozási gondjai vannak, akkor megkérjük jelezze, hogy tudjunk előre szólni a szálláson. A reggeli és estebéd a szálláshelyen.

Csoportkísérés – idegenvezetés:

Az idegenvezetővel az indulás reggelén találkoznak, ő lesz a mindenesük, kérdéseikkel, gondjaikkal bátran forduljanak hozzá. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk a csoportért és nem fordítva. Biztos, hogy ügyelni fog Önökre és megtesz mindent, hogy gondjaikat minél hamarabb elfelejtsék és ráhangolódjanak a kirándulás szellemi, tárgyi értékeire és természeti szépségére. Az út során igyekszünk mindig kialakítani egy kis honismereti műhelyt, ha lehetséges – de erről bővebben a helyszínen.
A kirándulásra hangolt irodalmi és zenei anyagot az idegenvezető biztosítja. Felvidéken helyi magyar nyelvű idegenvezetőt és idegenvezetést biztosítunk utazásunk során.

Belépődíjak:
A belépők összege: kb. Lengyel zloty (PLN) / fő felnőtteknek.

Értékek:

Kérjük, fokozottan figyeljenek értékeikre (pénztárca, személyi okmány, fényképezőgép). A városlátogatás alkalmával az utastérben ne hagyjanak értéket, illetve figyeljenek táskáikra!

Gyalogtúránk nehézsége:

A programban szereplő „gyalogtúráink” nem kívánnak az átlagosan sportos erőnléten felüli teljesítményt. A kirándulásokra csupán egy kis hátizsákot kell magunkkal vinnünk, amiben legyen benne az esőkabátunk, fényképezőgép, esetleg valami édesség, gyümölcs és ivóvíz.

Szükséges felszerelés:

Kényelmes lábbeli és ruházat, figyelembe véve a buszozás hosszabb időtartamait, a kisebb nagyobb túráinkat, amelyet a csoport erőnlétéhez alakítgatunk az út ideje alatt. Esőkabát, fényképezőgép, kisebb hátizsák. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.

Időjárás:

A várható időjárás jelentést kb. egy héttel az utazás előtt közöljük itt a weboldalon, de a nyakunkat nem tesszük oda, hogy az biztosan bejön. Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi 5 napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor sem vész kárba egyetlen nap sem, mert megvalósítjuk a B-tervet. Úgy csűrjük csavarjuk, hogy a napnak legyen tartalma és a kirándulás színvonala ne veszítsen értékéből.

Úti okmányok:

Kérünk minden utast, hogy kézipoggyásza összeállításánál fokozottan figyeljen az útlevelek-személyi igazolványok bepakolására. A személyi okmányok érvényessége az utas saját felelőssége. Általános szabály, hogy mind az útlevélnek, mind a személyi igazolványnak érvényesnek kell lennie a hazaérkezést követő minimum további hat hónapig. Jelen pillanatban nincs beutazási korlátozás Lengyeországba. Mi követjük az eseményeket és amikor valami változik akkor jelentkezünk.

Gyógyszerek:

Ne feledjék otthon a rendszeresen szedett gyógyszereket. Ezen felül javasoljuk a következőket becsomagolni: fájdalom- és lázcsillapító, hasfogó (más ételek – más fűszerezés!).

Ediktum:

Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra úgy, hogy vigyázunk magunkra!