2023 Szept. 30 – Okt. 01
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Észak-Erdély,Máramaros
Tájegység/hegyek
2/5
Túra nehézség

Máramaros barangolása mindig nyugalommal tölt el. A táj szépsége, a máramarosi templomok égbe nyúló fatornyai, káprázatos falfreskói és a békét árasztó falvak áthangolnak, mosolygósabbá teszik lelkemet. Úgy érzem jó helyen járok a szó szoros értelmében. Ez alkalommal a kétnapos Cool-túra programlehetőség elkalauzol bennünket a Kakastaréj vidékére, Máramaros gyönyörű és közkedvelt helyszíneire.
Csatlakozz Te is az erdélyi városokat és tetőket bejáró csapathoz! Következzen a Kakastaréj – túra!

DÁTUM2023 szeptember 30 – október 1
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ450 RON/fő,   – kétágyas elhelyezésben – Jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállás
Félpanziós ellátás
Szállítás
Idegenvezetés
Idegenvezető költségei
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAUtasbiztosítás – egyénileg megkötendő
Belépők – kb 50 RON /fő
Egyágyas felár 80 RON /fő
ÜDÜLÉSI  CSEKK, KÁRTYAElfogadjuk a SodexoUpRomaniaEdenred üdülési kártyát.
SZABAD HELYEK SZÁMA6  🙂
KIKNEK AJÁNLJUK?Mindazoknak, akik kedvelik az őszi barangolást a természetben és nem jártak Máramaros vidékén, vagy pedig visszavágynak. Nem jártak Nagybányán, Koltón és a Mára völgyében….
Azoknak, akik szeretik a falvak hangulatát és még egy „egészségügyi túrát” is bevállalnak a Kakastaréjra. Cool-túra útnak nevezném, léleknek és szellemnek való.
Azoknak, akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.
MIÉRT VELÜNK?A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.
Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussunk, többet lássunk.
Mert velünk az egyedül csatlakozónak sem kellemetlen az utazás, mert itt barátok között vagy.
FACEBOOK ESEMÉNY

Ha tehetitek, kérünk szépen benneteket, hogy Facebook-on is jelezzétek részvételeteket, hogy mások is kedvet kapjanak. Ezáltal is tudtok minket és az utakat támogatni:

Erdélyi túrák – Kakastaréj túra

1

Első nap

  • Koltó – meglátogatjuk a felújított Teleki-kastélyt és a benne helyet kapó Petőfi Sándor múzeumot. Egyszóval találkozunk a zseniális költő és barátja az “élő” gróf emlékével.
  • Nagybánya – Ásványtani Múzeum (Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteménye), régi főtér, Képzőművészeti Múzeum (a Nagybányai Festőiskola tárlata), Történelmi és Régészeti Múzeum és a Szent István torony – városi panoráma. Teleki Magyar Ház meglátogatása és a felújított Művésztelep megtekintése.
2

Második nap

Túrázóknak:

  • Gutin-hágó 987 m
  • Egésznapos kirándulás:
  • Gutin-hágóról indulunk „meghódítani” az 1438 m magas Kakastaréjt, ahonnan tekintetünkkel átöleljük a „a hullám-horizontot, s tetőit, többet száznál és ezernél”.
  • Egy kis gyaloglással átjutunk a Gutin csúcsra, majd innen indulunk Bréb falu fele, ahol vár bennünket a busz.
  • Neteda – hágó, a Gutin hegység és a Lápos hegység közötti 1040 m magasan átvezető átjáró.
  • Dióshalom – az UNESCO világörökség részét képező fatemplom tornya a 90-es évekig a világ legmagasabb fatornya volt. Azt tartották, hogy minél magasabbra tör az ég felé egy templomtornya a hívek annál közelebb kerülnek Istenhez.
  • Bábák szorosa, egy kb. 3 km hosszú kanyon, a Szamos-fennsík egyik érdekes természeti látványossága.
🙂

Hazatérés 21.00 óra körül


UTASTÁJÉKOZTATÓ
Erdélyi tematikus utazás
Erdélyi túrák – Kakastaréj túra – egy csipetnyi Máramaros
Dátum: 2022 Október 15 – 16.

Találkozás időpontja: 6.30 -kor
Indulás időpontja: 6.45 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás jól felszerelt és kényelmes nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében. Az utazást kb. 2 óránként megszakítjuk egy – egy „technikai” (WC) szünettel, bár a programban levő látnivalók miatt ez már eleve adott lesz.

Túrázás:
Ennek a kirándulásnak célja hogy megpróbáljunk feljutni a Kakastaréjra és tekintetünkkel átölelni a Máramaros vidékének „hullám- horizontját s tetőit, többet száznál és ezernél”… és jó mélyet sóhajtva beengedjük a táj szépségét és kieresszük magunkból a város adta feszültséget.

Fárasztó adatok:

– második nap:
Kakastaréj kirándulás:
A túra hossza: kb. 19 km
Idő: kb. 7.30 óra
Szintkülönbség: 619 m fel és 1140 m  le

Kinek ajánljuk?
Mindazoknak, akik kedvelik az őszi barangolást a természetben és nem jártak Máramaros vidékén, vagy pedig visszavágynak. Nem jártak Nagybányán, Koltón és a Mára völgyében….
Azoknak, akik szeretik a falvak hangulatát és még egy „egészségügyi túrát” is bevállalnak a Kakastaréjra. Cool-túra útnak nevezném, léleknek és szellemnek való.
Azoknak, akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.

Ellátás:
A kétnapos kirándulásunkat félpanziós ellátással hirdetjük meg, így a bőséges reggeli és az estebéd adott lesz. Napközben igyekszünk megadni a lehetőséget, hogy éhségünket, szomjunkat és kávéigényünket csillapítani tudjuk.

Szállás:
Nagybányán lesz egy felújított 3 *** szállodában a belváros közelében.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kíséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesél a vidékről, látnivalókról, tudnivalókról, a híres emberekről… mindenről, ami az utazáshoz tartozik. Minden erejével azon lesz, hogy a kirándulásukat lelki és szellemi tartalommal megtöltse. Egy perzsa mondás szerint “egy városnak vagy országnak a sója az örménység. Hol örménység nincs ott íz sincs”. Ez érvényes az erdélyi utazásra is. Ha nincs jó erdélyi idegenvezetőjük, egy kissé íztelen lesz útjuk.

Szükséges felszerelés:
A buszos erdélyi utazáshoz, a teljesség igénye nélkül, csak néhány tipp:
– kényelmes ruházat tetőtől talpig. ( őszi, sapka, kesztyű … )
– kényelmes és bejáratott túrabakancs.
– esőkabát
– túrabot
– a mobil töltőkábele
– útiokmányok, gyógyszerek, szemüveg
– +/- fényképezőgép
Az utazáshoz hozzák magukkal a jó hangulatukat, nyitottságukat, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép őszi időjárásban, de ha az égiek másként akarnák, akkor sem vész kárba egyetlen nap sem, mert megvalósítjuk a B-tervet. Úgy csűrjük csavarjuk, hogy a napnak legyen tartalma és a kirándulás színvonala ne veszítsen értékéből.

Ediktum:
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra úgy, hogy vigyázunk magunkra!