Dátum
Kolozsvár
Indulás
Mezőség
Tájegység/hegyek

Mezőség megismerése idegenvezetett kirándulás által. Hétvégi egynapos kultúrmorzsa programlehetőség közel Kolozsvárhoz. Utánajárunk és saját szemünkkel győződünk meg, hogy hányadán áll a dolog a közeli “Holttenger” vidékén.

Csatlakozz Te is az erdélyi városokat, falvakat bejáró csapathoz!

DÁTUMHamarosan
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ120 RON / fő  –  jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAVálaszút, Kallós Zoltán Múzeum – 15 RON/10 RON kedvezményes
Szamosújvár, örmény kat. templom látogatás 5 RON/fő
Noszoly – sajt kostolás – 30 RON/fő
Ebéd – Széken (fakultatív)
Szék, református templom, perselyezésNyugdíjasok figyelmébe: Hozzák magukkal szelvényüket az olcsóbb belépőkért!
CSATLAKOZÁSEgy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM
16 fő
KIKNEK AJÁNLJUK?

Az érdeklődő utazóknak, akik nyitott szemmel és lélekkel csodálják a világot.

Mindazoknak, akik kedvelik a tematikus buszos kirándulásokat, nem riadnak el az idegenvezetett utazástól és nem utolsó sorban érdeklődnek Erdély történelme, valamint épített öröksége iránt.

Számunkra fontos, hogy belelássunk és megérezzük ennek a vidéknek a mindennapi életét és felkeressük az utunkba kerülő épített örökséget és a természeti szépségeket.

Akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.

MIÉRT VELÜNK?

A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.

Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak. Mintha önmaguk szerveznék útjukat.

Mert velünk a egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen az utazás.

FACEBOOK ESEMÉNY

Ha tehetitek, kérünk szépen benneteket, hogy Facebook-on is jelezzétek részvételeteket, hogy mások is kedvet kapjanak. Ezáltal is tudtok minket és az utakat támogatni:

Mezőség – Erdélyi kultúrmorzsa

1

Kirándulás a Mezőségre

  • Válaszút – Kallós Zoltán Múzeum, Erdély legszebb és leggazdagabb népművészeti gyűjteményét tekintjük meg.
  • Szamosújvár – az örmények legfontosabb erdélyi központjában, a Szentháromság-templomába látogatunk, ahol a templom történetével és az erdélyi örmények múltjával ismerkedünk meg. Rövid belvárosi séta a jellegzetes örmény emlékek nyomában.
  • Noszoly – az egyedi mikroklímájú barlangüregekben érlelt sajtkülönlegességet kóstoljuk meg.
  • Cege – elsétálunk a megmaradt Wass-kúriáig, amit csak kívülről vehetünk szemügyre.
  • Ebéd lehetőség Széken (fakultatív) – Széki töltött káposzta és fánk.
  • Szék – a legjelentősebb mezőségi néprajzi központban a 12. századi, felújított református templomot keressük fel. A közeli tájházba is ellátogatunk.
  • Szék közelében lévő Széki nádasban tartunk fotószünetet. Megpróbálunk végig menni a tanösvényen, ha a pallók ezt lehetővé teszik.
3

Hazatérés 18.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Kultúrmorzsa

Egynapos kirándulás Kolozsvárról
a Mezőségre, a “Holttenger” vidékére
Dátum: Hamarosan

Találkozás időpontja: 8:15 – kor
Indulás időpontja: 8:30 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében. Saját személyautóval is csatlakozhatnak a kiránduláshoz. A teljes buszozás kb. 160 km, amit a látnivalók szabdalnak fel.

Fárasztó séták?
Ez a kirándulás nem arról szól, hogy lejárjuk a lábunkat. Általában a busz 100 méteren belül áll meg a látnivalótól. A Széki nádas jelent egy kicsivel hosszabb sétát, amikor a fapallón kell bemennünk a magas toronyig és vissza, ami kb. 1 km. Itt ügyelnünk kell mert a fapalló jónéhány deszkája korhat és egy- egy helyen hiány is van belőle.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Tudni kell, hogy Széken töltött káposztát és fánkot is fogyaszthatunk ebédre, ami, bőven elegendő lesz a nap teljesitéséhez, főleg, hogy a noszolyi sajtkostolást is megejtjük előtte.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kiséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. Az utazás során igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott mobil számon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
Az utazáshoz szükséges kényelmes lábbeli és ruházat. A fényképezőgép jól jöhet. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit és lelki szépségeit!

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép áprilisi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor esőkabát és esernyő jelent védelmet a megázás ellen. Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!

mezőség