Hamarosan
Dátum
Kolozsvár
Indulás

Cool-túr tartalommal és kalandos természetjárással megtöltött  egynapos kirándulás a Király-erdő délkeleti részén fekvő Mézgedi-cseppkőbarlangba.

DÁTUM Hamarosan
UTAZÁS Autóbusszal
IDEGENVEZETÉS A csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri
RÉSZVÉTELI DÍJ 140  RON / fő  –  jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA Szállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA Magyarremete református templom: adomány
Mézgedi cseppkőbarlang: 25 RON/fő
Piknik, szalonnasütés… egyeztetés alatt
Vízimalom látogatás: 5 RON/fő
COVID-19 Csak egészségesen vállaljuk a kirándulást a Mézgedi-cseppkőbarlangba

 

1

Kirándulás a Mézgedi-cseppkőbarlangba

  • Sebesvár vagy Kalotaszeg vára. Ez a hajdan büszke vár, ma romjaiból felújított valamikori megfigyelő és védrendszer, nyitogatja kapuit az utazok előtt. Jó látni, hogy a vár területéről a dzsungelt felszámolták és civilizált turisztikai látványossággá alakították át. 😊
  • Mézgedi-cseppkőbarlang – másfél órás barlangtúra a denevérek szobájáig. A csodálatos cseppkőképződmények igazi mesevilágba röpítik a látogatót. (elemlámpa szükséges!)
  • Piknik, szalonnasütés a természet lágy ölén
  • Magyarremete – megtekintjük a falu Árpád-kori templomát, a 13. században, román stílusban épült, a 14. században átépítették, és egy csúcsíves szentélyt kapott, melynek falára több freskó került. A freskókon többek között Szent László, Szent István és Szent Imre látható, töredékekben Mihály arkangyal, több apostol, valamint Jézus ostorozása. Hála Istennek az utóbbi időben nagyobb odafigyelést kapott, ami nagyon sokat javított a református templom állapotán.
  • Biharrósa, megtekintjük a XIX. században épült és jelenleg a környék egyetlen működő vízimalmát
2

Hazatérés 20.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Cool-túr morzsa

Egynapos kirándulás Kolozsvárról
a Mézgedi-cseppkőbarlangba
Dátum: 2021. szeptember 25, szombat

Időpont: 2021. szeptember 25, szombat
Találkozás időpontja: 6:45 – kor
Indulás időpontja: 7:00 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

COVID 19
A kialakult járványhelyzet miatt egy kicsit óvatosabban szervezkedünk, hogy amennyiben lehet védjük magunkat és másokat a megbetegedéstől
Az első és legfontosabb dolog a tudatosság. Ha valaki befizette a kirándulás pénzösszegét és indulás előtt Corona vírusos tünetei vannak akkor kérem jelezzen és maradjon otthon. A befizetett pénzösszeget visszafizetjük.
Reggel a buszra szállás előtt mindenkinek megmérjük a hőmérsékletét. A maszkot az utazás ideje alatt viselni kell. Visszafele úgyszintén eljátszódjuk ugyanezt.
A lázas útitársak nem csatlakozhatnak a kiránduláshoz. A részvételi díjat visszafizetjük.
Kézfertőtlenítő lesz a sofőrnél és az idegenvezetőnél, ha igénylik csak kérni kell és rendelkezésükre bocsátjuk.
A buszon a fogantyúkat a sofőr minden leszállás után letisztítja. Mi pedig igyekezzünk ne mindent végigtapogatni.
Az utazások rövid időtartamúak 30 perc és 1 óra közöttiek. A leghosszabb táv Szék – Kolozsvár kb. egy óra.
A maszk viselés az utcán és a buszon kötelező. Ajánlott a távolságtartás és az elővigyázatosság. Méterest nem viszünk.
A buszon a sofőr mögötti ülés szabadon kell maradjon az előírás szerint, a többi elfoglalható. Nincs szabályozva a távolságtartás az utastérben.
A használt maszkokat egy műanyag zsákba összegyűjtjük.

Utazás:
Az utazás jól felszerelt és kényelmes nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében. Az utazást kb. 2 óránként megszakítjuk egy – egy „technikai” (WC) szünettel, bár a programban levő látnivalók miatt ez már eleve adott lesz.

Fárasztó séták?
Ez a kirándulás nem arról szól, hogy lejárjuk a lábunkat. Általában a busz 100 méteren belül áll meg a látnivalótól.  A Mézgedi-cseppkőbarlang egy jó egészségügyi sétára van a busz parkolótól. Az egész séta nem lesz több mint 5 km és ebben benne van a barlang bejárása is.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Tudni kell, hogy egy köröstárkányi család szervezi meg nekünk a pikniket a természet lágy ölén, szalonna, friss juhsajt, zöldség a köröstárkányi kertekből, házikenyér …  ami bőven elegendő lesz a nap teljesitéséhez.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kiséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. Az utazás során igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott mobil számon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
Az utazáshoz szükséges kényelmes lábbeli és ruházat. Figyelembe véve, hogy egy kis túrácska is van a programban akkor jó lesz túracipőt hozni. A fényképezőgép jól jöhet. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit és lelki szépségeit!

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép őszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor esőkabát és esernyő jelent védelmet a megázás ellen. Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!