1 nap
Időtartam
Kolozsvár
Indulás
Torockói-hegység
Tájegység/hegyek
3/5
Túra nehézség
Március
Hónap

Hétvégi kiruccanás egy újabb erdélyi tetőkön programmal – a Bedellő túra😊 Ez alkalommal a Torockó-hegységben barangolunk a búvópatakok nyomában. Lesz benne barlang, vízesés, gyönyörű virágok, csodálatos kilátás és nem utolsó sorban jó hangulat.

DÁTUM 2022. március 19,  – szombat / külön kérésre bármikor
UTAZÁS Mikrobusszal
IDEGENVEETÉS A csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri
RÉSZVÉTELI DÍJ 120 RON / fő   
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA Szállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA nincsenek plusz költségek
CSATLAKOZÁS egy kis segítséggel bárhonnan
LÉTSZÁM  kb 18 fő
KIKNEK AJÁNLJUK? Természetjáróknak, akik bevállalják az utastájékoztatóban és a térképen feltüntetett fárasztó adatokat. A túra jellege családbarát és igyekszünk a hangulatot is családiassá varázsolni. 😊 Nem teljesítmény túra, nyugodtan lehet fotózni, gombászni, beszélgetni, rövidebb ideig elvonulni és meditálni…
MIÉRT VELÜNK? Mert az Erdélyi tetőkön túracsapatába jó beletartozni 😊 A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak, kivitelezhetőek és nem utolsó sorban a túrázok pártján állunk. Segítségünkkel olyan helyekre jutunk el és olyan útvonalakon járhatunk, ahova magánszervezésben nemigazán sikeredne. Mert velünk a magányos csatlakozónak sem kellemetlen a túrázás.
1

Bedellő túra program

2

Fárasztó adatok:

  • A túra hossza: kb. 18,2 km
  • Idő: kb. 8.30 óra
  • Szintkülönbség: 1204 m fel és 1204 le

Könnyített változat:

  • A túra hossza: kb. 10,4 km
  • Idő: kb. 6.00 óra
  • Szintkülönbség: 745 m fel és 912 le

Számunkra nem az a fontos, hogy teljesítsünk, hanem hogy emeljük fel a fejünket, nézzünk körbe vegyük észre a bennünket körülölelő tájat és merjünk rácsodálkozni a természet szépségére és az emberi beavatkozás eredményeira.
Ha valaki elfárad, nyugodtan lelassulhat, megpihenhet. Az utolsókat is figyelemmel kísérjük.

3

Hazatérés 20.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Erdélyi tetőkön
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
A Torockó-hegységben, Bedellő túra

Dátum: 2022. március 19, szombat

Időpont: 2022. március 19, szombat
Találkozási időpontja: 7.00 -kor
Indulás időpontja: 7.10 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás 21 fős mikrobusszal történik. Saját személyautóval is csatlakozhatnak a kiránduláshoz. Kolozsvár és Szolcsva között a távolság kb. 80 km. A várható utazási idő kb. 1,40 óra  egy technikai szünettel. COVID 19  miatt a buszon maszkot kell hordanunk. 🙂

Túrázás:
Jó lesz egy kicsit gyalogolni a hegyhátakon és a távolba nézni, feltöltődni a táj szépségével. Az utunk során szemtanúi leszünk, a víz kitartó munkájának az eredményére. A fontos, hogy a természetben legyünk és egy kicsit kiszellőztessük a tüdőnket és az agyunkat, a lelkünk pedig megteljen a Torockói-havasok szépségével. A térképen szemrevételezhető a túrának az útvonala és a fárasztó adatok.

Fárasztó adatok:

  • A túra hossza: kb. 18,2 km
  • Idő: kb. 8.30 óra
  • Szintkülönbség: 1204m fel és 1204 le (a szintkülönbség grafikonon megtekinttető – Térkép).

Számunkra nem az a fontos, hogy teljesítsünk, hanem hogy emeljük fel a fejünket, nézzünk körbe vegyük észre a bennünket körülölelő tájat és merjünk rácsodálkozni a természet szépségére.
Ha valaki elfárad, nyugodtan lelassulhat, megpihenhet. Az utolsókat is figyelemmel kísérjük.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Kb. 1,5 liter víz a túrázóknak .

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kiséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. A túra ideje alatt az „okosító pontoknál” mesél a vidékhez kapcsolódó látnivalókról és tudnivalókról. A vonulást is saját erőnlétük szerint vállalják be. Akik jobban bírják a levegővételt mehetnek, akiknél elfogy a levegő azok megállnak és begyűjtik. Nem kell senkit utolérni és nem kell senkit bevárni. A következő „okosító pontnál” találkozunk Az eddigi tapasztalat szerint a heterogén társaságok szétszakadnak kialakulnak kisebb nagyobb csoportocskát, akik egymásra hangolódva haladnak a saját tempójuk szerint. Az idegenvezető igyekszik kapcsolatot tartani (talki walkiak-al) a kialakult csoportocskákkal, hogy senki nem maradjon magára a hegyen.

Szükséges felszerelés:
Bejáratott túracipő és kényelmes ruházat az időjárás szeszélyeit is figyelembe véve. Fent a gerincen a tavaszi nap és szél ellen jó lesz egy kendő vagy kalap, szemüveg. A hőmérséklet még nem nyárias, a polár felső ne hiányozzon. Szél úrfi is gyakori kisérőtárs. A hátizsákunkban legyen szél és esőkabát, csere póló, csere zokni, víz, elemózsia, gyümölcs édesség … fényképezőgép. A túrabot is sokat segít, ha tudjuk használni.
Nyitottságunkat is hozzuk magukkal, hogy beengedjük ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor sem vész kárba ez a nap mert megvalósítjuk a B-tervet, az Erdélyi – tetőkön program átalakul egy Cool-túr morzsa programmá a közeli látványosságokat nézzük meg.
Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!