Hamarosan
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Dél-Erdély és Szászföld
Tájegység/hegyek

Cool-túr tartalommal megtöltött hétvégi programlehetőség. Idegenvezetett kirándulás Segesvárra. Az erdélyi szászok történelme, szellemi és tárgyi hagyatéka kerül górcső alá az újabb szászföldi útvonalon.

DÁTUMHamarosan
UTAZÁSAutóbusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri
RÉSZVÉTELI DÍJ120 RON / fő  –  jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZAMedgyes, evangélikus templom 6 RON / fő
Muzsna, 10 RON felnőtteknek, 5 RON / gyerekeknek
Berethalom, 10 Ron / fő erődtemplom
Segesvár, történelmi múzeum – Óratorony – 15 RON / fő
COVID-19Csak egészségesen vállaljuk a segesvári kirándulást

 

1

Kirándulás Segesvárra

  • Medgyes, egy kis séta a szépülő város főterén majd azt követően megtekintjük a ferde tornyú evangélikus templomot. Az itt tartott 1576 – os országgyűlésen kérték fel a lengyelek Báthory Istvánt Lengyelország királyának.
  • Muzsna, megtekintjük Erdély egyik legszebb késő gótikus evangélikus erődtemplomát, amit 1485 és 1498 között építettek.
  • Berethalom, az egykori szász evangélikus püspöki székhely – erődtemploma a világörökség részét képezi.
  • Segesvár, Közép-Európa egyetlen napjainkig lakott középkori vára – városnézés a világörökség részesévé vált szász városban.Fontosabb látnivalók: a 14. században épült Óratorony, ami ma a város szimbóluma, a 178 fokból álló diák lépcsőt, ami Várhegyre vezet fel és amit 1642-ben építettek Kolostor templom 13. században épült, a város védrendszerének épen maradt részei …
    .
2

Hazatérés 18.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Cool-túr morzsa
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
Segesvárra a Szászföld egyik leghangulatosabb városába
Dátum: hamarosan, szombat

Időpont: hamarosan, szombat
Találkozási időpontja: 7.00 -kor
Indulás időpontja: 7.15 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

COVID 19
A kialakult járványhelyzet miatt egy kicsit óvatosabban szervezkedünk, hogy amennyiben lehet védjük magunkat és másokat a megbetegedéstől
Az első és legfontosabb dolog a tudatosság. Ha valaki befizette a kirándulás pénzösszegét és indulás előtt Corona vírusos tünetei vannak akkor kérem jelezzen és maradjon otthon. A befizetett pénzösszeget visszafizetjük.
Reggel a buszra szállás előtt mindenkinek megmérjük a hőmérsékletét. A maszkot az utazás ideje alatt viselni kell. Visszafele úgyszintén eljátszódjuk ugyanezt.
A lázas útitársak nem csatlakozhatnak a kiránduláshoz. A részvételi díjat visszafizetjük.
Kéz fertőtlenítő lesz a sofőrnél és az idegenvezetőnél és kinek mikor igénye van rá rendelkezésére bocsátjuk.
A buszon a fogantyúkat a sofőr minden leszállás után letisztítja. Mi pedig igyekezzünk ne mindent végig tapogatni.
Az utazás Szászsebesig kb. 2.00 óra – ebben benne lesz egy 20 perces technikai szünet (WC, kávé és szendvics elfogyasztása)
A maszk viselés az utcán és a buszon kötelező. Ajánlott a távolságtartás és az elővigyázatosság. Méterest nem viszünk.
A buszon a sofőr mögötti ülés szabadon kell maradjon az előírás szerint, a többi elfoglalható. Nincs szabályozva a távolságtartás az utastérben.
A használt maszkokat egy műanyag zsákba összegyűjtjük.

Utazás:
Az utazás nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében. Saját személyautóval is csatlakozhatnak a kiránduláshoz. Kolozsvár és Segesvár között a távolság kb. 170km. Ezt a távot csak visszafele ejtjük meg egy betervezett megállóval. Menet a látnivalók szabdalják fel utazásunkat.

Városi séta:
Ha meg akarjuk ismerni Segesvár történelmét, óvárosát és a város magyar vonatkozású érdekességeit akkor be kell vállalni egy hosszabb sétát. A tempót az idegenvezető diktálj, ami nem lesz trappolás, de fárasztó tötyögés sem. A sétát megszakítjuk egy kávé … és technikai (Wc) szünettel.  A városnézés után szabadprogram. Akik, másként gondolták az időt eltölteni nyugodtan megtehetik, jelezzék és az indulás időpontjára legyenek a busznál

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Segesváron van falatozási lehetőség és ennek lehetőségét meg is teremtjük.  A kérdés csak az, hogy milyen feltételeket kell teljesítenünk, hogy kiszolgáljanak.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kiséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. A városi sétán igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott mobil számon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
A legfontosabb egy kényelmes városi cipő, amiben bejárják a város köves utcáit.
Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak lelki és szellemi értékeit.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor esőkabát és esernyő jelent védelmet a megázás ellen. Természetesen a városnézés ideje rövidül a múzeum látogatás ideje hosszabbodik.
Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Edict:
Deoarece trăim vremuri ciudate, încercați să evitați necazurile respectând standardele de igienă de bază.
Dacă vremea trece prin programul nostru, biroul își rezervă dreptul de a schimba programul. Siguranța și sănătatea pasagerilor sunt importante pentru noi. Știm foarte bine că suntem pentru pasageri și nu pentru noi.

Să ne îngrijim unii de alții, având grijă de noi înșine!