1 nap
Időtartam
Kolozsvár
Indulás
Dél-Erdély és Szászföld
Tájegység/hegyek
igen
Családbarát
Március
Hónap

Dél-Erdélyi barangolás a Hunyadiak nyomában. Hétvégi Cool-túr morzsa. Idegenvezetett kirándulás Gyulafehérvárra, Vajdahunyadra, Tövisre és a Hunyadi családhoz kötődő történelmi helyszínekre.

DÁTUM 2022. március 12, szombat
UTAZÁS Autóbusszal
IDEGENVEETÉS A csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri
RÉSZVÉTELI DÍJ 130 RON / fő  –  jelentkezéskor fizetendő
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA Szállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA Tövisi, katolikus templom – adomány
Vajdahunyadi várlátogatás – 35/17 RON /fő
Gyulafehérvári templom  – adomány
Dévai várlátogatás – 20/10 RON /fő
Csernakeresztúron ebéd  – 40 RON /fő
KIKNEK AJÁNLJUK? Mindazoknak, akik kedvelik a tematikus buszos kirándulásokat, nem riadnak vissza az idegenvezetett utazástól és nem utolsó sorban nyitottak Erdély történelme és épített öröksége iránt.
MIÉRT VELÜNK? Mert jó beletartozni a Mercurius Cool-túr csapatába. 😊 Azt hiszem azért jó velünk utazni, mert beleéljünk magunkat az utas helyébe és igyekszünk a közös szemüvegen keresztül látni és irányitani a dolgokat. Mert velünk a magányos csatlakozónak sem kellemetlen az utazás.

 

1

Kirándulás a Hunyadiak nyomában Dél-Erdélyben

  • Tövis, templom látogatás – a templomot Hunyadi János építtette 1449-ben a marosszentimrei és nagyszebeni csata emlékére.
  • Gyulafehérvár, Hunyadi János sírja, Erdély ősi történelmi fővárosa, az erdélyi érsekség székhelye. Itt található a 13. századi székesegyház, az érseki palota, amely a 16. században fejedelmi palotává lett, az Apor-palota, a Batthyáneum, illetve az 1922-ben épült ortodox katedrális
  • Alkenyér, Kinizsi Pál mellszobra, lehúzott sisakrostéllyal látható – a szobrot 1889-ben avatták fel a vasúti állomás mellett
  • A kenyérmezei csata – Bonfini krónikája nyomán
  • Vajdahunyad, a történelmi Magyarország legimpozánsabb gótikus várkastélya, a Hunyadiak ősi fészke
  • Déva, várlátogatás – Kőműves Kelemenné balladája, Magna Curia megtekintése…
2

Hazatérés 20.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Cool-túr morzsa
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
A Hunyadiak nyomában Dél-Erdélyben
Dátum: 2022. március 12, szombat

Időpont: 2022. március 12, szombat
Találkozási időpontja: 7.00 -kor
Indulás időpontja: 7.15 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás nagy busszal vagy mikrobusszal történik a jelentkezések függvényében.  Kolozsvár és Vajdahunyad között a távolság kb. 185 km, ezt a távot csak visszafele ejtjük meg egy betervezett megállóval. Menet a látnivalók szabdalják fel utazásunkat.A COVID 19  miatt a buszon maszkot kell hordanunk. 🙂

Várlátogatások:
A vajdahunyadi és a dévai vár bejárása nem nehéz feladat, de szembesülni kell néhány lépcsővel és egy kis emelkedővel. Ha ez nem akadály akkor tökéletes programot választottak a hétvégére.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Csernakeresztúron ebédelési lehetőségünk lesz a Bukovina panzióban. A kérdés csak az, hogy milyen feltételeket kell teljesítenünk, hogy kiszolgáljanak.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kiséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. Az utazás ideje alatt mesélget az útvonal érdekességeiről, tudnivalóiról. A városi és a vár sétákon  igyekszik senkit nem elveszíteni, de ha megtörténik akkor a megadott mobil számon hívható és megoldódik az egymásra találás.

Szükséges felszerelés:
A legfontosabb egy kényelmes városi cipő, amiben bejárják a város köves utcáit és a programban lévő várakat.
Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak lelki és szellemi értékeit.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor esőkabát és esernyő jelent védelmet a megázás ellen. Természetesen a látnivalókat úgy ütemezzük, hogy minél rövidebb ideig ázzunk.
Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!