2023 Szeptember 30
Dátum
Kolozsvár
Indulás
Torockói-hegység
Tájegység/hegyek
3/5
Túra nehézség

Bedellő túra – hétvégi, egynapos kiruccanás egy újabb „Erdélyi tetőkön” programmal. Ez alkalommal a Torockó-hegységben barangolunk a búvópatakok nyomában. Lesz benne barlang, vízesés, gyönyörű virágok, csodálatos kilátás és nem utolsó sorban jó hangulat.

Csatlakozz Te is az erdélyi tetőket járó túracsapathoz!

DÁTUM2023.  szeptember 30
UTAZÁSMikrobusszal
IDEGENVEZETÉSA csoportot képzett erdélyi idegenvezető kíséri.
RÉSZVÉTELI DÍJ160 RON / fő   
A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZASzállítás
Idegenvezetés
Szervezési költségek
A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA Nincsenek plusz költségek.
CSATLAKOZÁSEgy kis segítséggel bárhonnan.
LÉTSZÁM16 fő
KIKNEK AJÁNLJUK?

Természetjáróknak, akik bevállalják az utastájékoztatóban és a térképen feltüntetett fárasztó adatokat. Mindazoknak, akik szeretnek túrázni és vállalják, hogy egy kis kitartással feljussanak a csúcsra.

Azoknak, akik szeretik a családias hangulatú társaságokat és kerülik a tömeget.

A fáradtság továbbáll, de az élmény megmarad.

MIÉRT VELÜNK?

A szervezés terhét magunkra vállaljuk, a programjaink átgondoltak és kivitelezhetőek. Az utazók pártján állunk, hisz mi magunk is azok vagyunk.

Szűrőként működünk, nem hiszünk el mindent. Inkább leellenőrizzük személyesen és csak azt követően lépünk. Az előre bejárt, kidolgozott útvonalak lehetővé teszik, hogy több helyre eljussanak, többet lássanak. Mintha önmaguk szerveznék útjukat.

Mert velünk az egyedüli csatlakozónak sem kellemetlen a túrázás.

FACEBOOK ESEMÉNY

Ha tehetitek, kérünk szépen benneteket, hogy Facebook-on is jelezzétek részvételeteket, hogy mások is kedvet kapjanak. Ezáltal is tudtok minket és az utakat támogatni:

Erdélyi tetőkön, Bedellő túra

1

Bedellő túra program

2

Fárasztó adatok:

  • A túra hossza: kb. 18,2 km
  • Idő: kb. 8.30 óra
  • Szintkülönbség: 1204 m fel és 1204 le

Számunkra nem az a fontos, hogy teljesítsünk, hanem hogy emeljük fel a fejünket, nézzünk körbe és vegyük észre a bennünket körülölelő tájat. Merjünk rácsodálkozni a természet szépségére.
Ha valaki elfárad, nyugodtan lelassulhat, megpihenhet. Az utolsókat is figyelemmel kísérjük.

3

Hazatérés 20.00 óra körül

UTASTÁJÉKOZTATÓ
Erdélyi tetőkön
Egynapos kirándulás Kolozsvárról
A Torockó-hegységben, Bedellő túra

Dátum: 2023 szeptember 30 – szombat

Találkozás időpontja: 7.00 -kor
Indulás időpontja: 7.10 – kor
Találkozási hely: a Széchenyi / Mihai Viteazul térről, a régi Flip üzlettől

Utazás:
Az utazás 21 fős mikrobusszal történik. Saját személyautóval is csatlakozhatnak a kiránduláshoz. Kolozsvár és Szolcsva között a távolság kb. 80 km. A várható utazási idő kb. 1,40 óra  egy technikai szünettel.

Túrázás:
Jó lesz egy kicsit gyalogolni a hegyhátakon és a távolba nézni, feltöltődni a táj szépségével. Az utunk során szemtanúi leszünk a víz kitartó munkájának az eredményére. A fontos, hogy a természetben legyünk és egy kicsit kiszellőztessük a tüdőnket és az agyunkat, a lelkünk pedig megteljen a Torockói-havasok szépségével. A térképen szemrevételezhető a túrának az útvonala és a fárasztó adatok.

Fárasztó adatok:

  • A túra hossza: kb. 18,2 km
  • Idő: kb. 8.30 óra
  • Szintkülönbség: 1204m fel és 1204 le (a szintkülönbség grafikonon megtekinthető – Térkép).

Számunkra nem az a fontos, hogy teljesítsünk, hanem, hogy emeljük fel a fejünket, nézzünk körbe vegyük észre a bennünket körülölelő tájat és merjünk rácsodálkozni a természet szépségére.
Ha valaki elfárad, nyugodtan lelassulhat, megpihenhet. Az utolsókat is figyelemmel kísérjük.

Ellátás:
Az elemózsiát mindenki a saját belátása szerint pakolja. Kb. 1,5 liter víz a túrázóknak.

Csoportkísérés – idegenvezetés:
A csoportot képzett idegenvezető kíséri a kirándulás elejétől annak végéig. Valójában ő lesz a Tisztelt Csapat mindenese. A túra ideje alatt az „okosító pontoknál” mesél a vidékhez kapcsolódó látnivalókról és tudnivalókról. A vonulást is saját erőnlétük szerint vállalják be. Akik jobban bírják a levegővételt mehetnek, akiknél elfogy a levegő azok megállnak és begyűjtik. Nem kell senkit utolérni és nem kell senkit bevárni. A következő „okosító pontnál” találkozunk. Az eddigi tapasztalat szerint a heterogén társaságok szétszakadnak, kialakulnak kisebb nagyobb csoportocskát, akik egymásra hangolódva haladnak a saját tempójuk szerint. Az idegenvezető igyekszik kapcsolatot tartani (walkie-talkie segítségével) a kialakult csoportocskákkal, hogy senki ne maradjon magára a hegyen.

Szükséges felszerelés:
Bejáratott túracipő és kényelmes ruházat az időjárás szeszélyeit is figyelembe véve. Fent a gerincen a tavaszi nap és szél ellen jó lesz egy kendő vagy kalap, szemüveg. A hőmérséklet még nem nyárias, a polár felső ne hiányozzon. Szél-úrfi is gyakori kísérőtárs. A hátizsákunkban legyen szél és esőkabát, csere póló, csere zokni, víz, elemózsia, gyümölcs, édesség, esetleg fényképezőgép. A túrabot is sokat segít, ha tudjuk használni.
Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.

Időjárás:
Mi bízunk egy nagyon szép tavaszi napban, de ha az égiek másként akarnák, akkor sem vész kárba ez a nap. Megvalósítjuk a B-tervet, az Erdélyi-tetőkön program átalakul egy kúlturmorzsa programmá, a közeli látványosságokat nézzük meg.
Az időjárás alakulását követjük és hírlevélben egyeztetünk a teendőkről.

Ediktum:
Mivel különös időket élünk, igyekezzünk kerülni a bajt azzal, hogy betartjuk az alapvető higiéniai előírásokat.
Ha az időjárás áthúzza a programunkat akkor az iroda fenntartja magának a programváltoztatás jogát. Számunkra fontos az utasok biztonsága és egészsége. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk az utasokért és nem ők értünk.

Vigyázzunk egymásra, úgy, hogy vigyázunk magunkra!

Bedellő túra