Erdélyi kirándulás lélekkel

Kik vagyunk?

A Mercurius Info Tour utazási iroda csapata – lelkes, Erdélyben élő, fiatal és középkorú magyar értelmiségiek, akik felsőfokú végzettséggel és nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek a turizmus terén. Erdély, Románia és a Kárpát-medence értékeinek a megismertetésével foglalkozunk.

 

Mit jelent a Mercurius?

Mercurius az utazók oltalmazója.

Római isten, akinek alakját a rómaiak a Kr. e. 2. századtól kezdve egyre inkább összekapcsolták a görög Hermésével. Mercurius a kereskedők, az utazók, a szónokok és a tolvajok istene, de feltűnt, mint az istenek követe is.

Ábrázolása, szárnyas saruban, fövegben, a hírnökökre jellemző bottal és erszénnyel a kezében látható.

 

Mivel foglalkozunk?

 

Mi a célunk?

Élményt nyújtó tartalmas honismereti és természetjáró utakat szervezni, megismertetni az érdeklődő utazókkal Erdély, Románia és a Kárpát-medence természeti, történelmi, kulturális és emberi értékeit. Számunkra fontos, hogy a magyar kultúra, történelem mellett belátást kapjunk az Erdélyben és a Kárpátmedencében élő népek, nemzetiségek kultúrvilágába, történelmébe, hogy jobban megértsük a körülöttünk kibontakozott világot. Természetesen a szellemi töltett mellett mindig ott lesz a természet szépsége, amit nem hagyunk ki, ami a lelkünket varázsolja el és mossa tisztára.

Jelszavunk: Túra és kultúra Erdélyben (és lassan a Kárpát-medencében)

Egy – egy túrásabb nap után, pihenés képpen következik egy Cool-túr morzsás nap amikor a szellemünket tápláljuk az utazásunk során.

 

Kinek szólunk?

 

Miért mi?

 

Milyen egy Mercurius-os utazás?

 

Milyen az árpolitikánk?

Ami az árainkat illeti, követjük a háromlábú szék törvényét. Az utazó, a szolgáltató és a szervező a háromlábú szék egy – egy lába. Ha valamelyik hosszabb vagy rövidebb már nem kényelmes az ülés rajta. Számunkra fontos az arányosság, lehet a szék alacsony vagy magas, de a lényeg, hogy használható legyen. Az ár-érték arány számunkra fontos így tisztelhetjük egymást kölcsönösen.

 

Ars Poéticánk

“A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Most, eredj és élj, mert a világ a tiéd.”                                                                                                                                                                                                                                                   Hamvas Béla

Munkánkkal embertársainknak szeretnénk örömet szerezni, a mindennapi kemény, néha kegyetlen életből átvezetni a természet- és hagyományközeli világba, megéreztetni velük a természet lüktetését és annak törvényeit, megismertetni velük az erdélyi emberek szép és hasznos iránti vágyát, amely a megmaradt tárgyi és szellemi értékekben tükröződik. Munkánkhoz az önök bizalmát és Isten áldását kérjük.