Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat

Mercurius Info Tour - az Önök erdélyi utazási irodája!


         Az erdélyi kirándulásuk megszervezésében és lebonyolításában állunk rendelkezésükre. A program- és szállásajánlataink az idők során megállták a helyüket, idegenvezetésünk alapos felkészültségünkkel és objektivitásunkkal vált ismertté. Ötleteiket, elképzeléseiket szolgáltatásainkkal valóra váltjuk.


         „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd."
                                                                                   Hamvas Béla


Erdélyi útjaink és programajánló

Barangolás a székelyek világában

A nagy Erdély-körutak közül elsőnek ajánljuk a „Barangolás a székelyek világában” programunkat. Akkor mondhatjuk, hogy sikeres a kirándulásunk, ha utunk során, Kalotaszegen vagy Székelyföldön barangolva úgy érezzük, hogy a lélek is velünk utazik. Olyan helyeken járunk, és olyan híres személyiségekre emlékezünk, amelyekről, akikről már sokat hallottak, de talán még nem ismertjük eléggé őket. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Dél-Erdélyben a szászok és a székelyek világában

A nagy Erdély-körutak közül a második program, amelyet a nagy történelmi emlékhelyekkel indítunk, majd következik az erődtemplomokkal védett Szászföld megismertetése, megszakítva egy rövid kirándulással a Fogarasi–havasokban levő Zerge-csúcsra. A hétfalusi csángók fogadnak bennünket szeretettel Bácsfaluban, ahonnan bejárjuk a Háromszék és a Barcaság nevezetes helyeit. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Körutazás Észak-Erdélyben és Bukovinában a festett kolostorokhoz

A nagy Erdély-körutak közül a harmadik program, amely lehetőséget ad betekinteni a máramarosi élő skanzen világába, ahol a karcsú fatemplomtornyok az építészek tetszését váltják ki, Bukovina festett kolostorai pedig a világörökség értéktárát gazdagítják. Persze az utunk során nem hagyjuk ki a magyar vonatkozású látni- és hallanivalókat, mind a Bukovinai csángó vidéken, mind a Partium területén. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Körutazás a Bánságban és az Al–Dunánál

A nagy Erdély-körutak közül a negyedik program, amely lehetőséget ad az al-dunai hajókázásra a Kis- és Nagykazán szorosban, kirándulgatásra a Cserna patak gyönyörű völgyében, feredőzésre a herkulesfürdői gyógyvizekben, és herkulesfürdői sétára, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia nagyon szép építészeti emlékeivel találkozunk. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Duna delta - egy életre szóló kaland

A Duna delta programja a nagy erdélyi körutak után következik és nagy kihívásnak bizonyul, hogy a párját ritkító természeti látványosságnak a mély rétegeit is meg tudjuk tekinteni. Felesleges lenne a nagy utazás, ha mindössze egy mesterségesen kiépített dunai ágon gyorshajóval végigszáguldanánk és este pedig dunai halétellel letudnánk Európa második legnagyobb deltatorkolatát, ami 1991-től a Világörökség része és igazi madárparadicsom. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Morzsák erdélyi útjukhoz

MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK

Máramaros természeti gazdagságát a megye területének mintegy háromnegyedét kitevő erdők és hegyvidéki legelők alkotják. Az emberkéz alkotta jellegzetes értékek között első helyen áll a fafaragásos művészet, a faragott kapuk és fából épített templomok, melyek megteremtették Máramaros hírnevét. Ugyanakkor jellegzetesek a tiszta háztájak, a kis szövőműhelyek, amelyekben a helybeliek maguk állítják elő a vidék sajátos, sokszínű népviseletét. (...)

ADA KALEH - szigete

Egyesek szerint Ada Kaleh-szigete volt a minta Jókai Mór Az arany ember című regényében a „Senki szigetéhez”. (...)

KÓS KÁROLY

A budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját a két elefánttal, századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, ,,Az országépítő"-t, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a ,,Budai Nagy Antal"-t ugyanaz a Kós Károly hozta létre. (...)

ERDÉLY ÉS A TATÁROK

Erdélybe még a muhi csata előtt, 1241. március végén (legkésőbb április elején) betörtek a tatárok. Három irányból érkeztek. Az északi szárny a Radnai- (Borsai-) szoroson keresztül jutott át a Kárpátokon (esetleg a némileg ettől délre lévő Borgói-szoroson át), és elpusztították a németek lakta Radnát, majd Besztercét, ezután Kolozsvár következett (Kolozsvár és Szeben is a muhi csata napján esett el, április 11-én). (...)

Bivalytartás a Sóvidéken

E házi állatról szóló szaktanulmányok kiemelik, hogy őshazájuk Délkelet-Ázsiában, Indiában valamint Északkelet-Afrikában volt. Életük és tartásuk a meleg és mocsaras vidékekhez kapcsolódik. Egyes alfajaik a mai napig vadon, a szabad természetben élnek Ázsiában és Afrikában. A fent említett térségekben a rizstermesztés előkészítésében hasznosították őket. (...)