Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat

Mercurius Info Tour - az Önök erdélyi utazási irodája!


         Az erdélyi kirándulásuk megszervezésében és lebonyolításában állunk rendelkezésükre. A program- és szállásajánlataink az idők során megállták a helyüket, idegenvezetésünk alapos felkészültségünkkel és objektivitásunkkal vált ismertté. Ötleteiket, elképzeléseiket szolgáltatásainkkal valóra váltjuk.


         „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd."
                                                                                   Hamvas Béla


Erdélyi útjaink és programajánló

Kirándulás Herkulesfürdőre és a Vajdaságba

Az Al-Duna vidéke mindig is különböző népek olvasztótégelye volt: románok, magyarok, törökök, szerbek, csehek és németek lakták e helyet. Kirándulásunk is ilyen különlegesen vegyes: két napot Herkulesfürdő környékén töltünk, és megismerkedünk a monrchia-beli idők hangulatával, majd négy napra Szerbiába utazunk, és a Vajdaság magyar szempontból is érdekes helyeit látogatjuk meg. (...)
Dátum:
2016. április 27 - május 2.
Ár:
235 EUR/fő

Hétvégi kirándulás Máramarosban

A rövid, két és félnapos kirándulások programjait azoknak ajánljuk, akik szabad hétvégéjüket számukra még ismeretlen vagy kevésbé ismert vidéken szeretnék tölteni. A máramarosi hétvégén megismerkedünk a fába faragott fohászok vidékével, falvakkal, ahol megállt az idő, és kiszellőztetjük fejünket egy rövid séta során a hófoltos Radnai-havasokban. (...)
Dátum:
2016. április 15-17.
Ár:
340 RON/fő

Tavaszi kirándulás a szászok világában és a Csukás hegységben

Második tavaszi kirándulásunk az erdélyi szászok világának a megismerését tűzte ki célul. Szász erődtemplomok, városok, parasztvárak kerültek úti füzérünkre. A Csukás hegység érdekes kőalakzatai késztetik munkára fantáziánkat és lábunkat. “A múzeumokat, épületeket, tájakat megnézheted akár képen is, de a beszélgetéseket és tapasztalatokat semmi sem pótolja”. Belényi Dániel (...)
Dátum:
2016. április 22-24.
Ár:
350 RON/fő

Morzsák erdélyi útjukhoz

MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK

Máramaros természeti gazdagságát a megye területének mintegy háromnegyedét kitevő erdők és hegyvidéki legelők alkotják. Az emberkéz alkotta jellegzetes értékek között első helyen áll a fafaragásos művészet, a faragott kapuk és fából épített templomok, melyek megteremtették Máramaros hírnevét. Ugyanakkor jellegzetesek a tiszta háztájak, a kis szövőműhelyek, amelyekben a helybeliek maguk állítják elő a vidék sajátos, sokszínű népviseletét. (...)

ADA KALEH - szigete

Egyesek szerint Ada Kaleh-szigete volt a minta Jókai Mór Az arany ember című regényében a „Senki szigetéhez”. (...)

KÓS KÁROLY

A budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját a két elefánttal, századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, ,,Az országépítő"-t, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a ,,Budai Nagy Antal"-t ugyanaz a Kós Károly hozta létre. (...)

ERDÉLY ÉS A TATÁROK

Erdélybe még a muhi csata előtt, 1241. március végén (legkésőbb április elején) betörtek a tatárok. Három irányból érkeztek. Az északi szárny a Radnai- (Borsai-) szoroson keresztül jutott át a Kárpátokon (esetleg a némileg ettől délre lévő Borgói-szoroson át), és elpusztították a németek lakta Radnát, majd Besztercét, ezután Kolozsvár következett (Kolozsvár és Szeben is a muhi csata napján esett el, április 11-én). (...)

Bivalytartás a Sóvidéken

E házi állatról szóló szaktanulmányok kiemelik, hogy őshazájuk Délkelet-Ázsiában, Indiában valamint Északkelet-Afrikában volt. Életük és tartásuk a meleg és mocsaras vidékekhez kapcsolódik. Egyes alfajaik a mai napig vadon, a szabad természetben élnek Ázsiában és Afrikában. A fent említett térségekben a rizstermesztés előkészítésében hasznosították őket. (...)