Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Faluturizmus / Zetelaki faluturizmus:

Zetelaki faluturizmus

r
Zetelaka, faluturizmus Zetelaka, Hargita megye foglalás »

Szállás leírás

Zetelaka a Székelyföld szívében található nagyközség. A Hargita lábainál elterülõ települést a Székelyvarság fennsíkján eredõ folyó-pár egyike, a Nagy-Küküllõ szeli át. A székelykapuk sokasága, a vendégszeretõ családok, a színes népviselet és a székely konyha jelntõs turisztikai vonzerõt képviselnek.
Szállás típusa
Faluturizmus kulcsosházakban és kényelmes, igényesen berendezett családi házaknál. Emellett egy család 1996 óta
Szálláshelyek száma
Zetelakán 55-60 család kapcsolódott be a faluturizmusban, igy lehetõség van 75-80 vendég elszállásolására is családoknál vagy kulcsos házakban egyaránt.
Szálláshelyek beosztása
Családoknál és kulcsoházakban

A vendégházak nyugodt, csendes környezetben, kényelmes szobákkal és modern fürdõszobákkal várják a vendégeket. A szobák 2-3 egyszemélyes, külön ággyal vannak berendezve. Egyes családoknál és a kulcsoházakban felszerelt konyhát is használhatnak a vendégek.
 

Árak

Szállás (személy / nap)
szállás


szállás+félpanzió


ebéd

3000 Ft / személy


5500 Ft / személy
 
 
2000 Ft / személy
 
Étkezés
Szállásadó családoknál


A szállásadó családoknál történik az étkezés, ahol a serény háziasszonyok a tájjellegû specialítások mellett elkészítik a vendégeknek a jellegzetes székely ízeket valamint a magyar konyha finomságait is.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

Szolgáltatások
Igényesen berendezett, 2-3 ágyas kényelmes szobák, vendégszeretõ székely családoknál, fürdõszoba zuhannyal hideg - meleg vízzel, ígény szerint kulcsosházat is biztosítanak, mesterségbemutatókat és mulató programokat is szerveznek kérésre, parkosított udvarok, parkolók az udvarban.
Programlehetõségek
A nagyközségben lehetõség van mesterségbemutatókon való résztvételre. Megemlítenénk a kenyérsütést, kürtöskalácssütést és kóstolást, lópatkolást, szövést-fonást, kötélverést, áfonya pálinka kóstolást. A vendégfogadók kérérsre táncbemutatót is szerveznek cigányzenekar kíséretével.
Turisztikai látnivalók
Egynapos csillagtúra ajánlataink: Székelyudvarhely - Farkaslaka - Sóvídék (Korond, Parajd, Szováta), Csíkszereda - Tusnádfürdõ - Szent-Anna tó, Gyergószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros, Gyímesek - Csíksomlyó.
 

Megközelítés

...
Zetelaka, faluturizmus Zetelaka, Hargita megye foglalás»