Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Panziók / / Téglás Panzió, Bikfalva:

Téglás Panzió, Bikfalva

Téglás Panzió, Bikfalva Bikfalva, Kovászna megye foglalás »

Szállás leírás

A Téglás Panzió Bikfalván található, 565 m tengerszint feletti magasságban, festõi környezetben, közvetlenül a Bodzafordulói-hegység erdõkkel borított nyugati lába alatt. Cendes, kedves kisfalu, ugyanakkor nincs messze Sepsiszentgyörgytõl és Brassótól sem. Eredetileg Bikafalva volt, 1334-ben villa Bicha néven említik. A falucska egykori gazdagságát a számos ódon udvarház, kúria jelzi. A falu mögötti hegycsúcson van egy kora középkori õrtorony, a Csigavár romja. A faluban kellemes, családias szálláshely a Téglás panzió, kitûnõ szakácsa messze földön ismert.
 
Szálláshely besorolása, típusa
Panzió
Szálláshelyek száma
A Téglás Panzió 14 kényelmes és igényesen berendezett szobával és egy apartmannal várja vendégeit. 40 személy befogadására alkalmas. Minden szoba egyedien van berendezve és külön fürdõvel van ellátva. Ehhez tartozik egy 60 személy befogadására kész vendéglõ és egy zárt parkoló.
Szálláshelyek beosztása
kétágyas szobák
apartman
 

14 db. kétágyas szoba, kényelmes dupla ágyakkal
1 db. lakosztály
   

Árak

Turisztikai szolgáltatások árai *
Szállás
(Euro / szoba / nap)
 
 
Étkezés
(Euro / személy / nap)
kétágyas szoba 2 fõ részére: 28 Euro
kétágyas szoba 1 fõ részére: 18 Euro
apartman 2 fõ részére: 45 Euro
 
ebéd: 8 Euro
vacsora: 6 Euro
estebéd: 8 Euro

*a feltüntetett árak a 2011-es árakat tartalmazzák
Étkezés / vendéglő
Étterem

A 60 férőhelyes étteremben megízlelhetjük a vidék ételspecialitásait, valamint a nemzetközi és a hagyományos konyha kombinációját. Az étteremben kényelem és a hagyomány kellemes együttesét fogja megtalálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szolgáltatások és szabadidõ - programok

 
Szolgáltatások
A bikfalvi Téglás Panzió a következõ szolgáltatásokat biztosítja vendégei számára: zárt parkoló az udvarban, akár autóbusszal is, televizió és kábeltévé a szobákban, fedett terasz az udvarban, jacuzzi, szauna, gyermekhinta. Események és találkozók megszervezésére is alkalmas. Ugyanakkor részt lehet venni kürtõskalács- és házikenyér-sütésen.
Turisztikai látnivalók
Bikfalva környékén nem is tudja az ember, hogy merre induljon. A legfontosabb látnivalók közé sorolnánk Brassó meglátogatását, mely Szászföld egyik legfontosabb központja, a történelmi Erdély egyik leggazdagabb városa ma is. A város legfontosabb látnivalói között megemlítenénk a Fõteret, az impozáns Fekete templomot, a régi városházát. Az egykori városfal és a várost védõ tornyok, bástyák egy része még ma is látható. A városfal legszebb és legjobb állapotban megmaradt kapuja a Katalin kapu.
Brassó bebarangolása után érdemes ellátogatni Sepsiszentgyörgy irányába is. Nem hiába szerette Kós Károly nagyon a várost és Petõfi Sándor is szeretett volna itt lakni, ugyanis vártemplomja, a központi parkja és a sok Kós Károly által tervezett épületei, többek között a Székely Nemzeti Múzeum, lenyûgözik az arra látogatókat. Majd érdemes meglátogatni Kézdivásárhelyet is, amelyik a megye legszebb és legegyedibb szerkezetû városa. Kézdivásárhelynek sajátos, országosan is egyedülálló városközpontja van, az udvarteres-udvarutcás települési rendszere. Általános érdeklõdésre tarthatnak számot az udvarterek mint a régi századokból fennmaradt egyedülálló településformák. Ezért az egész belváros területe építészettörténeti emlékké van nyilvánítva. Sajátos karakterhozó elemek nemcsak az udvarteres részek, hanem az udvartereket a fõtérrel összekötõ átjárók (szárazkapuk), a tornácok fa- és az erkélyek kovácsoltvas mellvédei, a homlokzatokat lezáró teljes és fél oromalak és egyes népi ihletésû díszítõ elemek a homlokzaton.

Megközelítés

A Téglás panzió Bikfalván, Sepsiszentgyörgytõl, Székelyföld egyik legrégebbi városától 15 km-re található. Közigazgatásilg Uzon községhez tartozik, ami alig 5 km-re található, ahol a megye legfontosabb útvonala halad a 11-es számú Brassó – Uzon – Kézdivásárhely - Ojtoz mûút, így a Téglás Panzió könnyen bekapcsolódik az országos hálózatba.
Brassótól 25 km-re található. Uzonon keresztül, elõbb a DN-10, majd a DN-11-es műúton (E-574) lehet megközelíteni. Vasúton is elérhetõ a Brassó (27 km). Uzontól 5 km-re fekszik a DN-103 B megyei rangú aszfaltozott út mentén.
 

Fényképek

Téglás Panzió, Bikfalva Bikfalva, Kovászna megye foglalás»