Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Bánság / Panziók / Steaua Dunãrii*** Panzió, Eselnita (Du...

Steaua Dunãrii*** Panzió, Eselnita (Dunaorbágy)

Steaua Dunãrii***Panzió, Eºelniþa (Dunaorbágy)
Eºelniþa (Dunaorbágy),
Krassó-Szörény vármegye
foglalás »

Szállásleírás

fel ^
Dunaorbágy kis falu a Kazán-szoros és Orsova között, gyönyörû helyen. Trianon elõtt Krassó-Szörény vármegyéhez tartozott. Ma már üdülõfalu. A régi falu nagy része, akárcsak a régi Orsova valószínûleg itt is víz alá került a Vaskapu megépítésével. A "Duna Csillaga", "Steaua-Dunarii" panzió szép helyen fekszik. Kedves környezet és kiszolgálás várja a pihenni vágyókat, a szobákól pedig látható a Kis-Kazán-szoros is.
Szálláshely besorolása, típusa
Panzió ***
Szálláshelyek száma
A "Duna Csillaga", "Steaua-Dunarii" panzióban 45 személy számára biztosítanak szálláslehetõséget, kényelmes és igényesen berendezett szobákban.
Szálláshelyek beosztása
egyágyas szobák
kétágyas szobák
háromágyas szobák
lakosztály

 4 db. egyágyas szoba, kétszemélyes ágyakkal
18 db. kétágyas szoba, egyszemélyes ágyakkal
 2 db. háromágyas szoba, egyszemélyes ágyakkal
 2 db. lakosztály

Árak

top ^
Turisztikai szolgáltatások árai (személy / nap)
egyágyas
kétágyas
 
háromágyas
 
 

 

 80 RON/személy
120 RON/személy
160 RON/személy
 
 
 
Csoportok és 3 napnál tovább tartózkodók számára jelentõs kedvezmény.
Étkezés / vendéglõ

Étterem


A 90 férõhelyes, rusztikus hangulatú étteremben megízlelhetjük a vidék halspecialitásait, valamint a nemzetközi és a hagyományos konyha kombinációját. Az étteremben kényelem és a hagyomány, a szórakozás vagy az üzleti vacsora kellemes együttesét fogja megtalálni.

Szolgáltatások- és szabadidõ-programok

top ^
Szolgáltatások

Az eselnitai Steaua Dunarii panzió a következõ szolgáltatásokat biztosítja vendégei számára:

 

horgászati és csónakázási lehetõség; internet; tv/szatelit; 60 személyes igényesen berendezett és felszerelt konferenciaterem; kert; kerti grillsütõ; bár; mosógép; 90 személyes étterem; fedett és fedetlen terasz; 24 órás recepciós szolgálat; privát parkoló.

 

A vendéglõ hajóutakat és csónakázásokat szervez. Ugyanakkor kirándulásokat szerveznek a Kazán-szorosban, Herkülesfürdõre és a Cserna-völgyéhez. 

Turisztikai látnivalók
Eselnita környékén, a környezõ hegyekben, a Cserna-völgyéhez, számos rövidebb kirándulás tehetõ és lehetõség van hegymászásra is. Festõi szépségû a Cserna-völgye a föléje tornyosuló sziklákkal. A Cserna-völgyében néhány, túrázás szempontjából fontos helyet is érinthetünk: a Hétforrás vidéke, a termál fürdõ, a Cociu (vagy más néven Roset) vízesés.  Ugyanakkor Orsováról lehetõség van hajókázásra a Kazán-szorosban, meglátogathatjuk a Vaskapu vízierõmûvet, a Vaskapu Nemzeti Parkot, valamint az Apolodorus hidat Szörényváron.
A közelben található Herkulesfürdõ, az üdülõtelep, mely a Domogléd–Cserna Nemzeti Park területén helyezkedik el. A turisták számára sok látványosságot ígér a táj Herkulesfürdõ környékén is: kisebb barlangok, vadregényes vízesések, látványos szorosok, lélegzetelállítóan meredek sziklafalak, tisztavizû patakok, fürdési lehetôséget kínáló hõforrások, az egzotikus növényvilág (bánáti feketefenyô, keleti bükk, balkáni bükköny) és állatvilág (pl. egyedülálló lepkefajok) teszik felejthetetlenné túráinkat.

Megközelítés

top ^
Kiindulási pontunk Temesvár. A városból a 6-os számú közlekedési fõúton indulunk el Orsova irányába. Temesvártól kb. 185 km kell megtenni. Lugost elhagyva 42 km után megérkezünk Karánsebesre. A városkát elhagyva Teregova községnél kiérünk a Temes folyó völgyébõl, majd több falu jön egymás után. Mehádia után néhány kilométerrel útelágazáshoz érünk.  De nem térünk le, megyünk tovább Orsováig, majd onnan délnyugatra tartva megérkeyünk Eselnitara.
  • DN6 (E70) - DN57 (Nyugatról) Temesvár - Káránsebes (Caransebes) - Mehádia - Orsova - Eselnita - Panzió;

 

 

Fényképek

top ^
Steaua Dunãrii***Panzió, Eºelniþa (Dunaorbágy)
Eºelniþa (Dunaorbágy),
Krassó-Szörény vármegye
foglalás»