Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Szállodák / Septimia*** Szálloda, Wellness és Spa, Székel...

Septimia*** Szálloda, Wellness és Spa, Székelyudvarhely

Septimia*** Szálloda, 
Székelyudvarhely
Székelyudvarhely,
Hargita megye
foglalás »

Szállás leírás

fel ^
 
A Septimia Szálloda Hargita megyében, Székelyudvarhely központjában, kellemes környezetben és kellemes környezetet teremtve fogadja pihenni- és felfrissülni vágyó vendégeit.
"Septimia" nevünk, a - több nép kultúrájában fellelhetõ - misztikus és mitikus 7-es számra épül. Jelen esetben, hagyományaink "hétszépség" ideálját szeretnénk elérhetõvé tenni egy olyan környezetben, melyben a Teremtõ hetedik napi nyugalmát biztosítjuk a hét minden napjára az itt tartózkodó vendégek számára. Innen a szlogenünk is: Requies diei septimi, azaz: a Hetedik nap nyugalma.
Szálláshely besorolása, típusa
Szálloda***, Wellness és Spa
Szálláshelyek száma

Az elegánsan berendezett, lakályos és kényelmes szobák megfelelõ teret biztosítanak a szállodánkban való pihenéshez. 24 szobával várjuk a pihenésre vágyókat.

Szálláshelyek beosztása
franciaágyas
kétágyas
apartman

13 db. franciaágyas szoba
6 db. kétágyas szoba
5 db. apartman

Árak

top ^
Turisztikai szolgáltatások árai*
Szállás
(Euro / szoba / nap)
 
 
 
 
 
 Étkezés
(Euro / személy / nap)
Szobatípus 1 ágyas szoba 2 ágyas szoba Apartman 2 fõnek Apartman 4 fõnek
  1-3 éj 4-7 éj 1-3 éj 4-7 éj 1-3 éj 4-7 éj 1-3 éj 4-7 éj
Szobaárak 54 50 64 62 88 84 108 104

 

félpanziót 10 Eur/fõ/alkalom áron tudjuk biztosítani 
 
*a feltüntetett árak a 2011-es árakat tartalmazzák
Étkezés / vendéglõ

Étterem


Elegáns éttermükben ízletes étkekkel várják vendégeinket: a környékbeli specialitásoktól, a reformétkeken keresztül, a különlegességekig széles kínálat közül válogathatnak. A hotelben elhelyezkedõ, nemdohányzó étterem mintegy 250 fõ befogadására alkalmas. Étkezési kínálatunk: büféreggeli: minden szállásfoglalással rendelkezõ vendégünk számára gazdag büféreggelit biztosítunk
á la carte étkezés: bármely egyéni vendégünk számára javasoljuk a gazdag kínálattal rendelkezõ étlapunkról történõ választást
félpanzió: egyéni vendégeink számára elõzetes megrendelés esetén a félpanziót 9 Eur/fõ/alkalom áron tudjuk biztosítani.

Szolgáltatások és szabadidõ - programok

top ^
Szolgáltatások
A szálloda szobái és az apartman a következõ felszereltségekkel rendelkezik: légkondicionáló,széf,telefon,internet-hozzáférés,kábeltévé,LCD képernyõs tévé,minibár,zuhanyzó,hajszárító,fürdõköpeny,kozmetikai termékek
A szálloda szabadidõközpontja bõvelkedik a kikapcsolódási lehetõségek hosszú sorában. A welness szolgáltatások mellett (úszómedence, szauna, szolárium, pezsgófürdõ), a sport kedvelõit a fitnessterem, fedett és szabadtéri sportpályák, asztaltenisz és fallabda várja. Naponta gyógytornát szerveznek szakértõk vezetésével. Igénybe lehet venni a sószobát, a masszázst és a sósvizes hidroterápiát. A szálloda elegáns, századeleji hangulatot ídézõ nappali bárja ugyancsak kellemes idõtöltést ígér a vendégeknek. Különbözõ típusú konferenciatermei ideális helyszínül szolgálnak konferenciák megrendezésére.
Turisztikai látnivalók
Székelyudvarhelyi tartozkodásuk alatt érdemes csillagtúrák keretében megtekinteni a környék nevezetesebb látnivalóit, településeit. Alig 4 km-re a városközponttól a Sós patak völgyében érünk. Végrendelete szerint ide temették el Orbán Balázst. Síremléke elõterében tíz székelykapu sorakozik. Az emlékmû mellett álló elsõ kapu Orbán Balázs kapuja volt. Székelyudvarhelytõl alig 15 km-re Tamási Áron szülõfaluja, Farkaslaka található. Itt meglátogathatjuk Tamási faboronás, zsindelytetõs szülõházát amely ma Tamási emlékházként várja a látogatókat. A templomkertben a Szervátiusz Jenõ és Szervátiusz Tibor faragta Tamási emlékmûvet tekinthetik meg. Farkaslakától Szováta fele haladva hamarosan az agyagipar egyik legõsibb mesterségét folytató falujába, Korondra érünk. A falu neve egyet jelent a népi kerámiával. Itt jellegzetes korondi kép, a fõút melletti állandó vásár fogad. Továbbhaladva érdemes megállni Parajdon, itt meglátogatni a Sóháta természetvédelmi területet, a Sóbányát, a Só-szorost valamint az Áprily Lajos emlékházat. Parajd közelében a sós tavairól nevezetes üdülõtelep, Szováta várja vendégeit. Jelenleg az itt található Medve tó és a körülötte található kisebb tavak természetvédelmi rezervátumok. A fürdõteleprõl számos turistaútvonal indul a Görgényi havasok és nyugatra a Bekecs irányába.

Megközelítés

top ^
Székelyudvarhely az erdélyi medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllõ folyása mentén fekszik. Több útvonalon könnyen megközelíthetõ. 1. Autóúton Nagyvárad irányából az E60- as úton indulunk el Balavásár irányába, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével, majd Balavásár (Balauseri) - Szováta - Székelyudvarhely a 131-es úton, vagy Balavásár (Balauseri) - Segesvár - Héjjasfalva (Vânãtori) tovább az E60-as úton, Héjjasfalva (Vânãtori) - Székelyudvarhely a 13A úton (kb.360 Km). 2. Kolozsvártól Marosvásárhelyig folytatjuk útunkat az E60-as úton. (Kb.110 km) 3. Marosvásárhely-Balavásár-Szováta-Székelyudvarhely a 13 A útvonalon haladva (Kb.75 Km)
 

Fényképek

top ^
Septimia *** Szálloda, Székelyudvarhely
Székelyudvarhely, 
Hargita megye
foglalás»