Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Bánság / Szállodák / Meridian*** Szálloda, Orsova:

Meridian*** Szálloda, Orsova

 
Meridian*** Szálloda Orsova, Krassó-Szörény vármegye foglalás »

Szállásleírás

fel ^
Orsova a történelmi Magyarország határán a Cserna-folyó dunai torkolatától délre a Duna bal partján fekszik, egykori járási székhely. A város ma nem a régi helyén áll, azt elöntötte a felduzzasztott Duna. A mai Orsova központjában található a színvonalas szálloda, kényelmet biztosítva az környéken kirándulóknak.
Szállás típusa
Szálloda***
Szálláshelyek száma
A szállodában ízlésesen berendezett szobák áll a vendégek rendelkezésére. A különbözõ tipusú szobákban 50 személy elszállásolására van lehetõség.
Szálláshelyek beosztása
Franciaágyas szoba


Kétágyas szoba


Lakosztály


12 franciaágyas szoba


10 kétágyas szoba


2 lakosztály

Árak

fel ^
Szállás + félpanzió (személy / nap)
Egyágyas szoba

Kétágyas szoba

Lakosztály
 
Étkezés
étterem


A szálloda éttermére a nemzetközi és a hagyományos konyha kombinációja jellemzõ. Az étteremben kényelem és a hagyomány, a szórakozás vagy az üzleti vacsora kellemes együttesét fogja megtalálni. 60 személy befogadására alkalmas. A menülapon nemzetközi, magyaros és tájjellegû ételkínálatot találhat meg a kedves vendég.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

fel ^
Szolgáltatások
A kényelmes szobában színes televizió, mûholdas programok, internetes csatlakozási lehetõség, telefon, légkondicionáló-berendezés, fürdõszoba és minibár szolgálja a vendégek kényelmét. A szálloda elõterében a vendégek számára kialakított bár gazdag italvállasztékkal, koktélokkal, kávéval és süteményekkel várja a vendégeket. Ugyanakkor kivállóan felszerelt rendezvénytervekben konferenciák, üzleti tárgyalások, állófogadások, bálok, esküvõk és családi ünnepségek szervezhetõk. A szálloda mellett õrzött parkolási lehetõség kínálkozik.
Programlehetõségek
A szálloda elhelyezkédésébõl kifolyólag, Orsovában található, ezért lehetõség nyílik, itt megpihenve, a közelben található kirándulóhelyek felkeresésére, sétahajókázásra és a természeti szépségek felfedezésére egyaránt.
Turisztikai látnivalók
Orsova környékén, a környezõ hegyekben, a Cserna-völgyéhez, számos rövidebb kirándulás tehetõ és lehetõség van hegymászásra is. Festõi szépségû a Cserna-völgye a föléje tornyosuló sziklákkal. A Cserna-völgyében néhány, túrázás szempontjából fontos helyet is érinthetünk: a Hétforrás vidéke, a termál fürdõ, a Cociu (vagy más néven Roset) vízesés.  Ugyanakkor Orsováról lehetõség van hajókázásra a Kazán-szorosban, meglátogathatjuk a Vaskapu vízierõmûvet, a Vaskapu Nemzeti Parkot, valamint az Apolodorus hidat Szörényváron.
A közelben található Herkulesfürdõ, az üdülõtelep, mely a Domogléd–Cserna Nemzeti Park területén helyezkedik el. A turisták számára sok látványosságot ígér a táj Herkulesfürdõ környékén is: kisebb barlangok, vadregényes vízesések, látványos szorosok, lélegzetelállítóan meredek sziklafalak, tisztavizû patakok, fürdési lehetôséget kínáló hõforrások, az egzotikus növényvilág (bánáti feketefenyô, keleti bükk, balkáni bükköny) és állatvilág (pl. egyedülálló lepkefajok) teszik felejthetetlenné túráinkat.

Megközelítés

fel ^

Kiindulási pontunk Temesvár. A városból a 6-os számú közlekedési fõúton indulunk el Orsova irányába. Temesvártól kb. 185 km kell megtenni. Lugost elhagyva 42 km után megérkezünk Karánsebesre. A városkát elhagyva Teregova községnél kiérünk a Temes folyó völgyébõl, majd több falu jön egymás után. Mehádia után néhány kilométerrel útelágazáshoz érünk.  De nem térünk le, megyünk tovább Orsováig.
  • DN6 (E70) - DN57 (Nyugatról) Temesvár - Káránsebes (Caransebes) - Mehádia - Orsova;

Fényképek

fel ^
Meridian*** Szálloda Orsova, Krassó-Szörény vármegye foglalás»