Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyjárás Kolozsvárról / / Május 1 - Tavaszi kirándulás a Vargyas völgyé...

Május 1 - Tavaszi kirándulás a Vargyas völgyébe 2016

Dátum:Önök döntik el
Ár: zsebre szabjuk
Még van szabad hely
Jelentkezés »

Útvonal

TérképTérkép
Kolozsvár – Székelyudvarhely – Barót – Tusnád – Csíkszereda – Borospataka – Balánbánya  - Gyergyószentmiklós – Szováta – Kolozsvár 

Fontos tudnivalók

Idõtartam: 3 nap
Utazás: kényelmes, jól felszerelt autóbusszal, kb. 900 km
Utasbiztosítás: egyénileg megkötendõ
Ellátás: reggeli és bõséges estebéd
Szállás: Borospatakán skanzenben www.borospanzio.ro
Vezetés: a csoportot képzett erdélyi szakvezetõ kíséri
Részvételi díj: 335.00 RON/fő - a szállítás kolozsvári indulással és érkezéssel történik
                       295.00 RON/
14 év alatti gyereknél 
- A részvételi díj tartalmazza: a szállást, a félpanziós ellátást, a szállítást
- A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást - amely egyénileg megkötendõ, az idegenvezetést, szervezést és a belépők árát – amely várhatóan kb. 60.00 RON/fő
Szükséges felszerelés: kényelmes lábbeli és ruházat, figyelembe véve a buszozás hosszabb idõtartamait, a kisebb nagyobb túráinkat, amelyet a csoport erõnlétéhez alakítgatunk az út ideje alatt. Esõkabát, fényképezõgép, fürdőruha. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörûségét.
Közös megegyezés alapján a program a csoport igényeinek megfelelõen módosítható!
Minimális létszám -- fõ

Szemelvények az út eseményeibõl

- A kirándulás színvonalát és hangulatát emelik a tájhoz illő zene és az irodalmi szemelvények az erdélyi alkotók mûveibõl (Ady Endre, Reményik Sándor, Wass Albert, Tóth Árpád, Tamási Áron)

Részletes program

Elsõ nap:
Látnivalók:
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
Szállás és estebéd:
- Homoródkarácsonyfalva, megtekintjük az unitárius műemlék templomot az északi falán Szent László freskóval, tornyában rovásírásos emlékkel
- Vargyas - falukázás, az unitárius műemléktemplom megtekintése. Látogatás a messzi földön híres népi faragó és bútorfestő műhelyekbe – a Sütő, Máthé, Török családoknál és Soós Emma népi bútorfestőnőnél
- 16-20. századi Daniel-kastély reneszánsz-barokk épületegyütteseinek a megtekintése, Makovecz Imre tervezte református templom és a székely rovásírás emlék szemrevétele.
- Traktorozás a Vargyas-szoros völgyébe az Orbán Balázs barlang meglátogatása, ismerkedés a szoros legenda-világával és a természeti szépségekkel, bográcsos szabadtéri piknik     
Olasztelek, megpróbáljuk megtekinteni a felújított és szállóvá alakított Daniel kastélyét.  ( tárgyalgatás alatt )
- Borospatakán  - Skanzenben www.borospanzio.ro

Második nap:
Látnivalók:


 


Szállás és estebéd:
- Egész napos kirándulás és kalibalátogatás a Gyimesekben, a Barackos–tető oldalában. A kalibázás a havasi pásztorkodás e vidékre jellemző formája. Megismerkedünk az itt élő emberek mindennapjaival, a sajtkészítés hagyományos módszerével, a brigidó használatával és a valódi túróspuliszka izével.
- Este gyimesi csángó mulatság - népviselet bemutató, és néptánc oktatás a Csoportnak
- Borospatakán  - Skanzenben www.borospanzio.ro
Harmadik nap:
Látnivalók:


Szállás és estebéd:
- Vonatozás Gyimesfelsőlok és Csíkcsicsó között. Az vasútvonal egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Látni fogjuk a Karakó, a Ladók, az Utusaly és a Bánya völgyhidak, illetve átmegyünk lóvészi alagúton.
- Madéfalva, az 1764. január 7-i székely mészárlás, a Madéfalvi Veszedelem eseménye által írta be nevét a történelembe - Siculicidium emlékmű megtekintése
- Rabsonné várromához kirándulgatunk ki.
- Szováta – szabad program vagy a sós tavak tanösvénye?
Saját kis fészkeinkben

További tudnivalók


Árkalkuláció

Belépők ára:

Első nap:
     Homoródkarácsonyfalva – unitárius műemlék templom -  adomány

                    Vargyas Sütő porta – bútorfestők - 5 RON / fő
   
                    Vargyas  – Dániel kastély  4 – 5  RON / fő
       
                    Makovecz  temp  - adomány
     
                    Traktorozás  250 RON / csoport

Második nap:  nincs belépő - túra a kalibához
                      Túros puliszka ebéd 20 RON 
                      Csángó est: 800 RON / csoport

Harmadik nap: 
vonatozás: 6 RON / fő


Várható teljes km: kb. 900 km:

Ellátás szállás:  220 RON / fő / 2 nap 
                        180 RON / 14 év alatti  gyerek / 2 nap
Busz költség: 115 RON / fő

Részvételi díj: 220 RON + 115 RON = 335 RON / fő  + 60 RON belépők ( 25 - program  - 35 fakultativ )


Jelentkezési határidő: 2016. március 20
Előleg: 150 RON / fő  - 2016. március 20
Kedves Erdélybe Utazó!
 
Ha úgy érzi, hogy a fenti program tetszik, de valami mégsem az igazi, valami hibádzik, akkor kérem jelezze miben segíthetünk. Egy kis egyeztetés után Önre, Családjára vagy baráti körére, társaságára szabjuk a programot.
 
Ne cserepesedjünk!
 
„A fazék csak a maga egészében fazék, részeiben már csak haszontalan cserép” Ravasz László.

UTASTÁJÉKOZTATÓ
A Május 1 - Tavaszi kirándulás a Vargyas völgyébe 
FONTOS tudnivalóiról
Időpont: 2016. április 30 - május 2   3 nap / 2 éjszaka

Utas találkozó időpontja: 2016. április 30 -én reggel 7.00 órakor

Utas találkozó helye: a kolozsvári Iulius Mall tóközi parkolójában
Indulás időpontja: 7.10–kor

Utazás:
A jelentkezés függvényében fog alakulni a buszunk nagysága: 20 fős mikrobusztól egészen a 49+2 személyes autóbuszig. Minden busz klimatizált, mikrofonnal, DVD – CD lejátszóval felszerelt. A kényelmesebb utazás érdekében a csomagokat az utánfutóban vagy a busz alatti csomagtérben szállítjuk. Az utastérbe az aznapi, a szállásfoglalásig szükséges csomagokat helyezzék el. Persze, ha bármire szükségük van a csomagtartóban lévő csomagból, akkor jelzik, és nagyon szívesen segítünk a csomag kivételében.

Pihenők:
Az utazások időtartamát tekintve a leghosszabb útszakasz az oda és a visszaút lesz, ezeken a napokon kb. 3 óránként fog megállni az autóbusz egészségügyi szünetet tartani. Természetesen, ha igénylik, rosszullét vagy egyéb okból kifolyólag, bármikor megállunk. A kirándulások alkalmával mindig igyekszünk biztosítani lehetőséget wc-re.

Szálláshelyeink:
Mindhárom éjszakát a gyilkos- tói Hotel Turistban töltjük 

Ellátás:
Az utunk során félpanziós ellátásban lesz részünk (bőséges reggeli és háromfogásos estebéd) Minden étkezés előre lebeszélt menüt tartalmaz, igyekszünk helyi ízekkel, tájjellegű ételekkel kedveskedni vendégeinknek. Persze, ha valamelyikük vegetáriánus vagy más táplálkozási gondjai vannak, akkor megkérem jelezze, hogy tudjunk előre szólni a panzió illetékeseinek.
• A déli ebéd nem biztosított, ezért nem árt, ha hoznak magukkal otthonról némi hideg élelmet, de azt is lebeszélhetjük, hogy a szálláson állítsanak össze nékünk egy-egy  szendvics csomagot térítés fejében.


Csoportkísérés – idegenvezetés:
Az idegenvezetővel az indulás reggelén találkoznak, ő lesz a mindenesük, kérdéseikkel, gondjaikkal bátran forduljanak hozzá. Nagyon jól tudjuk, hogy mi vagyunk a csoportért és nem fordítva. Biztos, hogy ügyelni fog Önökre és megtesz mindent, hogy gondjaikat minél hamarabb elfelejtsék és ráhangolódjanak Erdély szellemi, tárgyi értékeire és természeti szépségére. Az út során igyekszünk mindig kialakítani egy kis honismereti műhelyt, ha lehetséges – de erről bővebben a helyszínen.
A kirándulásra hangolt irodalmi és zenei anyagot az idegenvezető biztosítja. Az idegenvezető kilétéről és elérhetőségéről a következő levelünkben kapnak tájékoztatót.

Belépődíjak:
A belépők ára nincs benne a részvételi díjban – a várható összeg kb. ---- fő

Értékek:
Kérjük, fokozottan figyeljenek értékeikre (pénztárca, személyi okmány, fényképezőgép). A városlátogatás alkalmával az utastérben ne hagyjanak értéket, illetve figyeljenek táskáikra!

Gyalogtúránk nehézsége:

Adatok a túráinkról:

Szükséges felszerelés:
Kényelmes lábbeli és ruházat, figyelembe véve a buszozás hosszabb időtartamait, a kisebb nagyobb túráinkat, amelyet a csoport erőnlétéhez alakítgatunk az út ideje alatt. Esőkabát, fényképezőgép, fürdőruha. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.

Időjárás:
Az utóbbi időben a kánikula Erdélyt sem kerülte el, de a hegyek között sokkal elviselhetőbb, mint a végtelen sík terepen. A várható időjárás jelentést kb. egy héttel az utazás előtt közöljük itt a weboldalon.

Létszám:
Minimum létszám: 18 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát. Ha elmarad az utazás irodánk indulás előtt 2 héttel közli azt.
Maximum létszám: 45 fő.

Személyzet:
A Mercurius Info Tour 1 túravezetője, 1 sofőr.

Útiokmányok:
Kérünk minden utast, hogy kézipoggyásza összeállításánál fokozottan figyeljen az útlevelek, személyigazolványok bepakolására. A személyi okmányok érvényessége az utas saját felelőssége. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Romániába. Általános szabály, hogy mind az útlevélnek, mind a személyi igazolványnak érvényesnek kell lennie a hazaérkezést követő minimum további hat hónapig.

Gyógyszerek:
Ne feledjék otthon a rendszeresen szedett gyógyszereket. Ezen felül javasoljuk a következőket becsomagolni: fájdalom- és lázcsillapító, hasfogó (más ételek – más fűszerezés!).

Ediktum:
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

Megjegyzés:
A busz márkájáról, színéről és rendszámáról a későbbiekben küldünk pontos tájékoztatást.

Mercurius Info Tour
Adresa: Ro 400236, Cluj – Napoca, Str. Belgrad nr. 17
Tel / fax:( 0040 )264/ 481512
Mobil: 0740-973320,
Skype: mercuriusinfotour

 
Dátum: Önök döntik el
Ár: zsebre szabjuk
Még van szabad hely
Jelentkezés »