Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Faluturizmus / Magyarlónai faluturizmus:

Magyarlónai faluturizmus

Magyarlóna, falutrizmus Magyarlóna, Kolozs megye foglalás »

Szállás leírás

A Kolozs megyei Magyarlóna (õsi nevén Szászlóna) Kalotaszeg peremén, újabban az úgynevezett "átmeneti vidéken" elterülõ falu, Kolozsvártól nyugatra, mintegy 12 km-re fekszik, a Nagyvárad és Kolozsvár közötti nemzetközi mûút közvetlen közelében, a Gyalui-havasok dombos aljában.
Szállás típusa
Faluturizmus, családi házaknál.
Szálláshelyek száma
Magyarlónán kb. 100 személy elszállásolására van lehetõség vendégszeretõ családoknál.
Szálláshelyek beosztása
Családoknál


A faluban családi házaknál, kulturált körülmények között. A szobák külön bejáratuak, egyszemélyes, szimpla ágyakkal berendezve. Általában két szimpla ágy található egy szobában. A szállást adó családoknál kulturált benti fürdõszoba és mellékhelység, valamint a parkosított udvar is megtalálható.

Árak

Szállás (személy / nap)
szállás


szállás+félpanzió
3000 Ft / személy


5500 Ft / személy
 
Étkezés
étterem

Az étkezés a szállást biztosító családoknál történik, bõséges reggelivel és estebédre három fogásos, kitûnõ házi ételekkel, tájjellegû különlegességekkel kínálják a vendéget. Igény esetén lehetõség van teljes panziós ellátásra is.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

Szolgáltatások
A legtöbb szállásadó családnál a ház udvara parkosított, fedett pihenõhely, sütésre alkalmas kemence, hinta, várja a vendégeket. Tágas, kényelmesen berendezett szobák biztosítják a vendégek számára a kényelmet. Az udvarokon parkolási lehetõséget biztosítnak. Magyarlónán a táji látványosságok mellett,a vendégek bepillantást nyerhetnek a falusi élet mindennapjaiba.
Turisztikai látnivalók
Kolozs megye területét változatos tájegységei, különbözõ domborzati formái és természeti ritkaságai teszik színessé.A gyalui havasok, a torockói hegyek, Tordai és Túri hasadék, Aranyos völgye, a turisták kedvelt látogatóhelyei. Ha már bebarangolták "Kincses" Kolozsvárt, a környék rengeteg turisztikai látnivalója közül a következõket ajánlanánk: A Torockói hegységet, amelyek érdekes mészkõalagzatainak köszönhetõen a megye leglátványosabb hegyei, az itt található Tordai hasadék lenyûgözõ szépségét, barlangjainak világát, valamint a Tordai hasadék közelében levõ Túri hasadékot. Érdemes idõt szakítani és ellátogatni Torockóra, amely 1999-ben az Europa Nostra díjjal lett kitüntetve. A faluban 138 házból álló egyedi építészeti együttes látható. Torockó egyike azon ritka településeknek amelyek megtartották évezredes kultúrájukat, szokásaikat, de nem csak ezért látogatjak a falut a turisták. Csodás környezete, a falu felett magasló Székelykõ, ideális hely a hegymászásra, hegyi turák szervezésére, siklózásra, valamint több napos kirándulások szervezésére. Ugyancsak egy célpont lehet eljutni a szász alapítású Nagyenyedre, megtekinteni a nagyhírû református kollégiumát amelyet Bethlen Gábor alapított és ahol kiválló tanárok tanítottak és sok neves ember került ki falai közül. Körösi Csoma Sándor is innen indult el ázsiai útjára. A Mezõség fele haladva érdemes egy kis idõre megállni Kolozsvártól 26 km-re található Válaszúton. Itt áll a Bánffy család 19. századi kastélya, amelyben Wass Albert született, valamint a Kallós Zoltán alapítvány házában található Erdély egyik legszebb népmûvészeti gyûjteménye. Kolozsvártól nyugat irányában Kalotaszegre érünk. A vidék rendkívül gazdag természeti szépségeivel, gyönyörû barlangjaival, vizeséseivel, négyfiatornyas templomaival, mûemlékeivel, gazdag népzenei hagyományaival ideális kirándulóhelynek számít.

Megközelítés

1.Nagyvárad felöl az E60-as európai úton indulunk Kolozsvár irányában. (Kb.155 km).
 
Magyarlóna, faluturizmus Magyarlóna, Kolozs megye foglalás»