Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Szállodák / Küküllõ*** Szálloda, Székelyudvarhely:

Küküllõ*** Szálloda, Székelyudvarhely

Küküllõ*** Hotel Székelyudvarhely, Hargita megye  foglalás »

Szállás leírás

fel ^
Küküllõ szálloda 
 A Küküllõ *** szálloda Hargita megyében, Székelyudvarhely központjában, kellemes környezetben várja vendégeit.
Szállás típusa
Szálloda***
Szálláshelyek száma
 A szálloda összesen 143 személy számára biztosít szállást. Minden szoba saját stílusban,ízlésesen berendezve, minibárral, TV-vel, telefonnal és fürdõszobával várja vendégeit.
Szálláshelyek beosztása
Egyágyas szobák

Kétágyas szobák
 
Apartmann
10 darab egyágyas szoba

58 darab kétágyas szoba

4 darab apartmann

Árak

fel ^
Szállás (személy / nap)
 Egyágyas szobák

Kétágyas szobák
 
Apartmann


 
54 Euro / az egyágyas szoba

62 Euro /  a kétágyas szoba

79 Euro / az apartmann egy személy részére

80 Euro / az apartmann két személy részére
Étkezés
 
Étterem 


 
 
A 142 férõhelyes, klimatizált étteremben kitûnõ házi ételeket, tájjellegû, nemzetközi különlegességeket szolgálnak. Ugyanakkor megtaláljuk az ajánlatok között a hagyományos székely ízeket, a magyar konyha legfinomabb készítményeit, valamint a korszerû táplálkozás kedvelõi is megtalálhatják kedvenc ételeiket. 

Szolgáltatások és szabadidõ programok

fel ^
Szolgáltatások
A szálloda szabadidõközpontja bõvelkedik a kikapcsolódási lehetõségek hosszú sorában. A welness szolgáltatások mellett, a sport kedvelõit a fitnessterem várja. Naponta gyógytornát szerveznek szakértõk vezetésével. A szálloda elegáns, századeleji hangulatot ídézõ nappali bárja ugyancsak kellemes idõtöltést ígér a vendégeknek. Különbözõ típusú konferenciatermei ideális helyszínül szolgálnak konferenciák megrendezésére.
Transzferszolgáltatást is biztosítanak a marosvásárhelyi reptérrõl a szállodáig valamint a szállodától a reptérig, saját 8 személyes Ford Tranzit mikrobusszal. Lehetõség van autókölcsönzésre is igény szerint.
Programlehetõségek
A szálloda a következõ szervezett programokat ajánlja a vendégeknek az ottartozkodásuk ideje alatt: Gyímesi csángó mulatóprogram, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a gyímesi csángó falvak életébe, megismerhetjük gazdag népi hagyományaikat. Ellátogathatunk Gyímesbükkre az Ezeréves határhoz, ahol még láthatok a határátkelõ maradványai valamint a határkövek. A gyímesbükki Deáky fogadóban egy 4-5 órás csángó mulatóprogramon vehetünk részt ahol a vendégeket népviseletben öltözött csángó zenészek, énekesek és táncosok fogadják. Nem maradhat el a köményes pálinka és a kürtõskalács sem, és megkóstolhatjuk a csángó konyha finomságait is. Ezt követõen rövid séta következik az Ezeréves határ romjaihoz, rövid történelemórával egybekötve. Visszatérve a fogadóba már sül a disznótarjából készült flekken. Mellé házi pálinkát, bort kóstolhatnak a vendégek. Közben folyik a mulatozás, tánc, ének, a vendégek együtt mulatnak a vendéglátókkal.
A zetelaki mesterségek bemutatója program keretében a vendégek megismerhetik a székelykapu faragás, lópatkolás, kötélverés, szövés fonás hagyományát, illetve megtekinthetnek egy tájházat is. Természetesen nem maradhat el az evés-ivás sem: megkóstolhatják az igazi házi áfonyapálinkát, valamint a saját maguk által sütött kürtöskalácsot, házikenyeret is elfogyaszthatjuk. Kulturális program is várja a vendégeket, a helyi általános iskola diákjai népviseletbe ötözve mutatják be a székely táncokat. Külön kérésre disznóvágást is szerveznek.
Outdoor tréningek cégek és szervezetek számára címû programot szervezetek és cégek figyelmébe ajánlják. A programok lényegében fejlesztik az egyéni és csapatkészségeket. A következõ programokon vehetnek részt a jelentkezõ cégek: hatékony csapatok fejlesztése - vezetõképzõ - konferencia elõtti programok - partnerkapcsolatok fejlesztése - egyéni és szakmai kihívások
A programon használt fõbb tevékenységek a következõk: tanulási projektek, outdoor tevékenységek (sziklamászás, ereszkedés, tájékozódás, expedíció, kötélkerti gyakorlatok, tutajépítés).
Turisztikai látnivalók
Székelyudvarhelyi tartozkodásuk alatt érdemes csillagtúrák keretében megtekinteni a környék nevezetesebb látnivalóit, településeit. Alig 4 km-re a városközponttól a Sós patak völgyében Szejkefürdõre érünk. Végrendelete szerint ide temették el Orbán Balázst. Síremléke elõterében tíz székelykapu sorakozik. Az emlékmû mellett álló elsõ kapu Orbán Balázs kapuja volt.

Székelyudvarhelytõl alig 15 km-re Tamási Áron szülõfaluja, Farkaslaka található. Itt meglátogathatjuk Tamási faboronás, zsindelytetõs szülõházát amely ma Tamási emlékházként várja a látogatókat. A templomkertben a Szervátiusz Jenõ és Szervátiusz Tibor faragta Tamási emlékmûvet tekinthetik meg.

Farkaslakától Szováta fele haladva hamarosan az agyagipar egyik legõsibb mesterségét folytató falujába, Korondra érünk. A falu neve egyet jelent a népi kerámiával. Itt jellegzetes korondi kép, a fõút melletti állandó vásár fogad. Továbbhaladva érdemes megállni Parajdon, itt meglátogatni a Sóháta természetvédelmi területet, a Sóbányát, a Só-szorost valamint az Áprily Lajos emlékházat.

Parajd közelében a sós tavairól nevezetes üdülõtelep, Szováta várja vendégeit . Jelenleg az itt található Medve tó és a körülötte található kisebb tavak természetvédelmi rezervátumok. A fürdõteleprõl számos turistaútvonal indul a Görgényi havasok és nyugatra a Bekecs irányába.

Megközelítés

fel ^

Székelyudvarhely az erdélyi medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllõ folyása mentén fekszik. Több útvonalon könnyen megközelíthetõ.

1. Autóúton Nagyvárad irányából az E60- as úton indulunk el Balavásár irányába, Kolozsvár  és Marosvásárhely érintésével, majd  Balavásár (Balauseri) - Szováta - Székelyudvarhely a 131-es úton, vagy Balavásár (Balauseri) - Segesvár - Héjjasfalva (Vânãtori) tovább az E60-as úton, Héjjasfalva (Vânãtori) - Székelyudvarhely a 13A úton (kb.360 Km).

2. Kolozsvártól Marosvásárhelyig folytatjuk útunkat az E60-as úton. (Kb.110 km)
 3. Marosvásárhely-Balavásár-Szováta-Székelyudvarhely a 13 A útvonalon haladva (Kb.75 Km) 

Fényképek

fel ^
Küküllõ*** Hotel Székelyudvarhely, Hargita megye foglalás»