Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Partium / Faluturizmus / Köröstárkányi faluturizmus:

Köröstárkányi faluturizmus

Faluturizmus  Köröstárkány, Bihar megye  foglalás »

Szállás leírás

fel ^
Pensiune cod AX12452 - Lunca Ilvei, Bistrita Nasaud
Köröstárkány a Fekete-Körös völgyében, a Belényesi medencében található, hagyományait, népszokásait õrzõ falu. A településen faluturizmus mûködik, így az arra tévedõ vándor vagy akár az elõzetesen bejelentkezett vendég, több háznál is megszállhat. A faluban 50-60 személy számára rendelkeznek szálláshellyel.
Szállás típusa
Faluturizmus, igényesen berendezett szobákban, vendégszeretõ családoknál.
Szálláshelyek száma
Faluturizmus keretén belül 50-60 személy számára biztosítanak szálláslehetõséget.
Szálláshelyek beosztása
Családoknál 

Csendes, nyugodt környezetben, vendégszeretú családoknál, kulturált körülmények között. A szálláshelyeken külön bejáratú, egyszemélyes szimpla ágyakkal berendezett szobák vannak. Általában két szimpla ágy található egy szobában.

Árak

fel ^
Szállás (személy / nap)
Szállás


Szállás+félpanzió 
2500 Ft / nap 


5000 Ft / nap
Étkezés
Szállásadó családoknál  A félpanziós ellátást igénylõ csoportok vagy személyek esetén a reggeli és estebéd a szállásadó családoknál történik. Helyi, jellegzetes ételekkel várják a vendégeket.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

fel ^
Szolgáltatások
A szállást adó családoknál a vendégek kényelmes, nyugodt, családias, baráti környezetben érezhetik magukat. A legtöbb családnál a vendégek számára felszerelt konyha valamint parkositott udvar található. Lehetõség van népviseleti ruhák varrásának, hímzésének bemutatására, hecserli lekvár fõzésre, zakuszka fõzésre és a bátor vállalkozók a tehénfejést is kipróbálhatják.
Turisztikai látnivalók
Köröstárkányi tartozkodásunk alatt érdemes bebarangolni a környéket. Ellátogathatunk a szomszédos faluban, Várasfenesen levõ Béla vár romjaihoz, a kiskóhi Medvék barlangjához, a Szegyesd patak völgyében és az itt található barlangokhoz, Biharfüredre, a pádisi karsztfennsíkra, a Rozsdahasadékhoz, a mézgedi cseppkõbarlanghoz, a magyarremetei Árpádkori templomhoz és még sok más helyre.

Megközelítés

fel ^
Nagyváradról elindulva az E79-es úton haladunk Félixfürdõ irányába, majd Belényesre érve a város központjában jobbkézre lesz a letrérõ Köröstárkány felé. A letérõt tábla jelzi.

Fényképek

fel ^
Faluturizmus Köröstárkány, Bihar megye foglalás»