Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Máramaros / Faluturizmus / Koltói faluturizmus:

Koltói faluturizmus

Faluturizmus Koltó, Máramaros megye foglalás »

Szállás leírás

 
Koltó falu Máramaros megyében, a Lápos folyó mentén, Nagybányától kb. 10 km-re fekszik. Lakossága többségben magyar anyanyelvû. Koltón áll a Telekiek 18. sz. kastélya, amelynek ura Gróf Teleki Sándor 48-as ezredes, a falu temetõjében nyugszik. Itt töltötte mézesheteit Petõfi Sándor 1847 szeptember 9 és 29 között. A kastélyban ma Teleki-Petõfi múzeum mûködik.
Szállás típusa
Faluturizmus, családi házaknál, igényes körülmények között
Szálláshelyek száma
A faluban faluturizmus keretén belül, 85-90 személy számára biztosítanak szállást
Szálláshelyek beosztása
CsaládoknálA faluban családi házaknál, kulturált körülmények között. A szobák külön bejáratuak, egyszemélyes, szimpla ágyakkal berendezve. Általában két szimpla ágy található egy szobában. A szállást adó családoknál kulturált benti fürdõszoba és mellékhelység található. A faluban a vendéglátásnak valóságos kultusza van, a vendéget már-már családtagnak tekintik.

Árak

Szállás (személy / nap)
szállás


szállás+félpanzió
2500 Ft/személy


4500 Ft/személy
Étkezés
Félpanziós ellátásAz étkezés a szállást biztosító családoknál történik, bõséges reggelivel és estebédre három fogásos, kitûnõ házi ételekkel, tájjellegû különlegességekkel kínálják a vendéget. Igény esetén lehetõség van teljes panziós ellátásra is.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

Szolgáltatások
A szállást adó családoknál a vendégek kényelmes, nyugodt, családias, baráti környezetben érezhetik magukat. A legtöbb családnál a vendégek számára felszerelt konyha valamint parkositott udvar található. A házak szobáinak ablakából festõi kilátás nyílik a máramarosi hegyekre.
Turisztikai látnivalók
Nagybányán érdemes meglátogatni a híres ásványtani múzeumot, a régi belvárosban a mûvésztelepet, a középkori eredetû István tornyot valamint a festészeti kiállítást. Misztótfaluban a Misztótfalusi Kis Miklós emlékházat, Szatmár-Nagykároly vídékén meg a szõdemeteri Kölcsey emlékházat, az Erdõd-i várat, és az ákosi Árpád-kori templomot érdemes megtekinteni. A történelmi Máramaros vídékén, az élõ népviselet, faragott fakapuk, skanzenek, fatemplomok igérnek feledhetetlen látnivalót. A hegyi turizmus kedvelõinek a Kakastarély és a Rozsály megmászását ajánljuk.

Megközelités

...
 
Faluturizmus Koltó, Máramaros megye foglalás»