Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Hosszú hétvége Erdélyben / / Hosszú hétvége a Bánságban és az Al-Dunánál, ...

Hosszú hétvége a Bánságban és az Al-Dunánál, kirándulás

Dátum: Önök döntik el
Ár: Zsebre szabjuk
Van szabad hely
Jelentkezés »

Útvonal

Terkep Al-DunaTérkép
Csanád - Nagyszentmiklós - Temesvár - Lugos - Karánsebes - Herkulesfürdő - Orsova - Szörényvár - Újmoldova - Oravicabánya - Detta - Temesvár - Csanád

Fontos tudnivalók

Idõtartam: 4 nap/3 éjszaka
Utazás: budapesti indulással és érkezéssel, kényelmes, jól felszerelt autóbusszal kb. 980 km Erdély területén
Utasbiztosítás: egyénileg megkötendő
Ellátás: félpanzió, reggeli és bőséges estebéd
Szállás: 3* csillagos panzióban Herkulesfürdőn
Vezetés: a csoportot képzett erdélyi szakvezető kíséri a kirándulás teljes időtartama alatt
Részvételi díj: -zsebre szabjuk
- A részvételi díj tartalmazza: a szállást, a félpanziós ellátást, a szállítást, az idegenvezetést, az idegenvezető költségeit és a szervezési költségeket.
- A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást - amely egyénileg megkötendõ, és a belépők árát – amely várhatóan kb. 2000 HUF/fő + a dunai sétahajózás árát, amelynek összege a csapat létszámától függ.
Szükséges felszerelés: kényelmes lábbeli és ruházat, figyelembe véve a buszozás hosszabb időtartamait, a kisebb-nagyobb túráinkat, amelyeket a csoport erőnlétéhez alakítgatunk az út ideje alatt. Esőkabát, fényképezőgép, fürdőruha. Nyitottságukat is hozzák magukkal, hogy beengedjék ennek az útnak a szellemi értékeit, lelki szépségeit és a természet gyönyörűségét.
Minimális létszám:
37 fő nagy busz esetén és 16 fő kis busz esetén

Közös megegyezés alapján a program a csoport igényeinek megfelelően módosítható!

Szemelvények az út eseményeiből

Sétahajózás a Dunán a Kis és a Nagy Kazán-szorosban
• Herkulesfürdői séta a régi városrészben – monarchiabeli idők emléke
• Városnézés Temesváron és Oravicabányán
• Túrázunk a Szörényi–érchegységben és a Mehádiai hegyekben.
• A Cserna-völgyének természeti szépsége és érintetlensége örök élmény marad.

A kirándulás színvonalát és hangulatát emelik a tájhoz illő zenei és irodalmi szemelvények, az erdélyi alkotók műveiből: Ady Endre, Reményik Sándor, Wass Albert, Tóth Árpád

Részletes program

Elsõ nap:
Látnivalók:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szállás és estebéd:
- Temesvár, a Bánság fővárosa, városnézés, Losonczy tér avagy Dóm tér barokk épületeinek árnyékában sétálgatunk, a római katolikus székesegyház vagy más néven Dóm 1736 és 1773 között épült barokk stílusban. Jenő herceg tér, a korzó vagy Lloyd-sor, az egykori Ferenc József Színház, ellátogatunk a Mária szoborhoz Dózsa György kivégzésének állítólagos helyszínéhez - a református imaház, amelynél 1989. december 15-én összegyűltek a Tőkés Lászlót védő hívek - itt pattant ki a román forradalom szikrája.
- Lugos - Temes megye második legnagyobb városa, itt született 1883-ban Lugosi Béla színművész, itt töltötte gyermekkora egy részét Teller Ede fizikus.
- Porta Orientalis, a Temes völgyéből a Cserna völgyébe vezető hágó Krassó-Szörény vármegyében 515 m. magasságban. Az Al-Duna nehezen járhatósága miatt ősidők óta fontos útvonal a Magyar Alföld és Havasalföld között.
- Herkulesfürdőn - 3* panzióban
Második nap:
Látnivalók:

 


Szállás és estebéd:
- Herkulesfürdő monarchiabéli állomása.
- Orsova, itt rejtette föld alá 1849-ben a magyar Szent Koronát Szemere Bertalan, itt hagyta el Magyarországot Kossuth Lajos. Szent Anna kolostor, gyönyörű rálátás az orsovai öbölre.
- Hajókázás a Dunán, 3 órás hajókirándulás a Dunán Orsovától – Dunatölgyesig a Kis Kazán-szoroson keresztül a Nagy Kazán-szorosig.
- I. Vaskapu vízi erőmű megtekintése, múzeumlátogatás.

- Herkulesfürdő, a monarchia egykori gyöngyszeme - a 19. század közepén épült díszes villák és nyaralók ma elszomorító képet mutatnak, ennek ellenére érdemes végigsétálnunk a Ferenc József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros központján, és egy kis fantáziával felidézzük az akkori idők hangulatát. Gyógyforrások kóstolgatása.
- Herkulesfürdőn - 3* panzióban
Második nap:
Látnivalók:

 Szállás és estebéd:
Végigbuszozunk a Duna partján Orsovától - Újmoldváig beiktatva egy-két panorámaszünetet. Decebal sziklaszobor, Mraconia kolostor, megkeressük az új Széchenyi-emléktáblát a Vaskapunál
- Kirándulás a Nagy-Csukar kilátóhoz, ahonnan gyönyörű rálátásunk lesz a Nagy-Kazán szorosra és a dunatölgyesi öbölre (2 h).
vagy
- Túra a Trescovat vulkanikus csúcsra, ahol panorámaszünetet tartunk az alattunk folydogáló Duna felett (5-6 h)
- Baross–tábla, Baross Gábor „ vasminiszter” idejében, gigantikus méretű munkával elkezdték a Duna szabályozását, hegynyi sziklákat távolítva el a hajók útjából. Ennek emlékét őrzi a hatalmas 10x7 méteres kőtábla
- a Szent László várrom aljából csodáljuk meg a szerb oldalon levő Galambóc várát és Arany János: Rozgonyiné c. balladájával emlékezünk a galambóci csatára
- Herkulesfürdőn - 3* panzióban
Harmadik nap:
Látnivalók:
 
 
 
 
Határátlépés:
- Bigar-vízesés és kitörés, az ország egyik legszebb vízesése
- Oravicabánya, a Bánság bányászatának hajdani központja - városnézés - az 1817–ben a bécsi Burgtheater mintájára épült színházát meglátogatta I. Ferenc és Ferenc József császár, Széchenyi István, Trefort Ágoston miniszter, Liszt Ferenc és George Enescu zeneszerzők. Knoblauch–féle patika.
- Magyarcsanádnál 17 h tájékában

További tudnivalók

...
Dátum: Önök döntik el
Ár: Zsebre szabjuk
Van szabad hely
Jelentkezés »