Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Faluturizmus / Holtmaros, faluturizmus:

Holtmaros, faluturizmus

Holtmaros, faluturizmus Holtmaros,Maros megye foglalás »

Szállás leírás

Pensiune cod AX12452 - Lunca Ilvei, Bistrita Nasaud
Holtmaros, a Görgényi havasok lábánál fekszik, ahol Maros folyó kilép a Kelemen és Görgényi havasok ölelésébõl. Évszázadok óta a Kemény és Éltetõ család birtokai voltak itt az erdõk, mezõk és a földek. A települést körbevevõ havasok, a belöllük kimagassodó "Isten széke", tavasszal és nyáron csodállatos szinpompájukkal ajándékozzák meg az ide ellátogatókat. Eltöltve egy pár napot a településen, megismerkedhetünk az erdélyi hegyi ember életével, a környék kultúrájával, kiemelve az Erdélyi Helikoni írók, beleértve Wass Albert néhány írását is. Ezen a vidéken élt Teleki Sámuel afrika kutató, a környéken nevelkedett Bethlen István miniszterelnök. A falu templomában örizték mintegy éven keresztül Wass Albert hamvait, amig engedélyt kaptak a temetésére. Ugyancsak a falu templomában található Wass Albert mellszobra is.
Szállás típusa
Faluturizmus, igényesen berendezett szobákban, vendégszeretõ családoknál.
Szálláshelyek száma
Faluturizmus keretén belül 50-60 személy számára biztosítanak szálláslehetõséget.
Szálláshelyek beosztása
Családoknál


Csendes, nyugodt környezetben, vendégszeretú családoknál, kulturált körülmények között. A szálláshelyeken külön bejáratú, egyszemélyes, vagy dupla ágyakkal berendezett szobák vannak.

Árak

Szállás (személy / nap)

Szállás 2000 HUF/fõ
Szállás + félpanziós ellátás 4500 HUF/fõ

Étkezés
Családoknál

A félpanziós ellátást igénylõ csoportok vagy személyek esetén a reggeli és estebéd a szállásadó családoknál történik. Helyi, jellegzetes ételekkel várják a vendégeket.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

Szolgáltatások
A legtöbb szállásadó családnál a ház udvara parkosított, fedett pihenõhely, hinta, várja a vendégeket. Fürdõszoba, valamint tágas, kényelmesen berendezett szobák biztosítják a vendégek számára a kényelmet.Az udvarokon parkolási lehetõséget biztosítnak, a gyerekek számára homokozó és hinta található. Holtmaroson a táji látványosságok mellett, a vendégek bepillantást nyerhetnek a marosmenti falusi élet mindennapjaiba.
Turisztikai látnivalók
...

Megközelítés


...

Speciális ajánlat

...
 
Holtmaros, faluturizmus Holtmaros,Maros megye foglalás»