Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Faluturizmus / Gyergyócsomafalvi faluturizmus:

Gyergyócsomafalvi faluturizmus

Gyergyócsomafalva, faluturizmus Gyergyócsomafalva, Hargita megye foglalás »

Szállás leírás

fel ^
Gyergyócsomafalva a 126-os megyei út mentén, Gyergyószentmiklóstól 9 km-re található a Görgényi havasokat és a Hargitát összekötõ Délhegy lábánál, a Maros két oldalán.
Szállás típusa
Faluturizmus, kényelmes, ízlésesen berendezett szobákban, vendégszeretõ családoknál.
Szálláshelyek száma
A faluban kedves, vendégszeretõ családoknál, 60 személy számára biztosítanak szálláslehetõséget faluturizmus keretén belül.
Szálláshelyek beosztása
Családoknál


A faluban családi házaknál, kulturált körülmények között. A szobák külön bejáratuak, egyszemélyes, szimpla ágyakkal berendezve. Általában két szimpla ágy található egy szobában. A szállást adó családoknál kulturált benti fürdõszoba és mellékhelység, valamint a parkosított udvar is megtalálható.
 

Árak

fel ^
Szállás (személy / nap)
szállás


szállás+félpanzió

3000 Ft / személy


5000 Ft / személy
Étkezés
Szállásadó családoknál


A reggeli és az estebéd a szállásadó családoknál történik, kitûnõ házi ételeket, tájjellegû, nemzetközi különlegességeket szolgálnak. Ugyanakkor megtaláljuk az ajánlatok között a hagyományos székely ízeket, a magyar konyha legfinomabb készítményeit is.

Szolgáltatások és szabadidõ programok

fel ^
Szolgáltatások
A legtöbb szállásadó családnál a ház udvara parkosított, fedett pihenõhely, sütésre alkalmas kemnece, hinta, várja a vendégeket. Felszerelt konyha mellett a fürdõszoba, valamint a tágas, kényelmesen berendezett szobák biztosítják a vendégek számára a kényelmet.Az udvarokon parkolási lehetõséget biztosítnak, a gyerekek számára homokozó és hinta található. Gyergyócsomafalván a táji látványosságok mellett, a vendégek bepillantást nyerhetnek a székely falusi élet mindennapjaiba.
Turisztikai látnivalók
Gyergyócsomafalva kitünõen alkalmas hely csillagtúrák szervezésére. A környék látnivalói közül egy néhányat sorolnánk fel és ajánlanánk meglátogatásra: Gyilkos tó és Békási szoros 34 km, Gyergyóalfalu (17. századi harangláb, Sövér Elek Galéria) – 3 km, Gyergyószárhegy (Lázár kastély, Ferences kolostor, Tatárdomb) – 10 km, Szováta (Medve-tó, Mogyorós-tó) és Parajd (Sóbánya) – 50 km, Korond (fazekasközpont) – 59 km, Tusnádfürdõ, Szent Anna tó – 87 km, Csíkszereda, Csíksomlyó – 62 km, Marosfõ (Maros-forrás) – 28 km
 

Megközelítés

fel ^
Nyugat felõl, Parajd irányából, a 13B jelzésû országúton, átkelve a Bucsin-tetõn, Gyergyóalfalu központjában jobbra, vagyis déli irányba kell indulni a 126-os megyei úton, és 3 km után Csomafalva központjába érkezünk. Észak felõl, Maroshévíz irányából, a 12-es országúton, a Maros völgyén haladva, Gyergyószárhegynél jobbra, vagyis déli irányba kell indulni a 126-os megyei úton. Alfalu érintésével lehet Csomafalvára érkezni. Dél felõl, vagyis Csíkszereda irányából a 12-es országúton, az Olt völgyén haladva, Tekerõpataknál balra, vagyis nyugati irányba kell indulni. Kilyénfalva és Újfalu érintésével lehet Csomafalvára érkezni. Gyergyószentmiklósról, Alfalu (9 km) és Tekerõpatak (12 km) irányából közelíthetõ meg Csomafalva.
Gyergyócsomafalva, faluturizmus Gyergyócsomafalva, Hargita megye foglalás»