Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Panziók / Gong Villa ***, Gyalu:

Gong Villa ***, Gyalu

Gong Villa, Gyalu   Gyalu, Kolozs megye  foglalás »

Szállásleírás

fel ^
A Kapus és a Meleg-Szamos egyesülésénél már a rómaiak is castrumot építettek. A honfoglaláskor földvára volt. A gyalui várat, a kalotaszegi várak egyikét a 14. század végén építették. Néhány éve a Gong Villa várja vendégeit barátságos és biztonságos környezetben, Kolozsvártól mindössze 18 km-re.
Szállás típusa
Panzió ***
Szálláshelyek száma
A 22 tágas kényelmes szobákban biztosítva van 48 embernek a zavartalan pihenési lehetõség. A szobák két kategória szerint vannak csoportosítva. Ezek a kategóriák a háromcsillagos és a kétcsillagos szobák. Mindegyik két személy befogadására alkalmas.
Szálláshelyek beosztása
háromcsillagos szoba

kétcsillagos szoba
12 db. háromcsillagos szoba, franciaágyas vagy kétágyas szobák
 
10 db. kétcsillagos szoba, franciaágyas vagy kétágyas és háromágyas szobák

Árak

top ^
Szállás (személy / nap)
 
Szoba

Kétcsillagos **

Háromcsillagos ***

1 személy

85 RON/nap

110 RON/nap

2 személy

100 RON/nap

125 RON/nap

3 személy

130 RON/nap

-

reggeli

15 RON/személy

15 RON/személy

Étkezés
étterem 


 
 
nyári terasz 

A Gong Villa éttermében, meghitt családias hangulatban fogyaszthatják el a vendégek reggelijüket vagy kedvükre választhatnak az étlapról. A ház specialitásai közül a rántott pisztrángot és a fonott szûzpecsenyét ajánljuk.

Az étterem 65 személyes. Ehhez hozzátartozik egy 20 személyes nyári terasz.
Az étterem különbözõ fogadások szervezésére is alkalmas.

Szolgáltatások és szabadidõ-programok

top ^
Szolgáltatások
A kényelmes szobában színes televizió, mûholdas programok, internetes csatlakozási lehetõség (wireless) és fürdõszoba szolgálja a vendégek kényelmét. A szálloda elõterében a vendégek számára kialakított bár gazdag italvállasztékkal, koktélokkal, kávéval és süteményekkel várja a vendégeket. Ugyanakkor kivállóan felszerelt rendezvénytervekben konferenciák, üzleti tárgyalások, állófogadások, bálok, esküvõk és családi ünnepségek szervezhetõk. A szálloda mellett õrzött parkolási lehetõség kínálkozik, a szállóvendégek számára pedig mosás és vasalási lehetõség.
Programlehetõségek
A panzióban lehetõség nyílik kulturális és turisztikai programok szervezésére az odalátogatók számára, a környék természeti, kulturális és történelmi értékeinek a bemutatására.
Turisztikai látnivalók
 Kolozs megye területét változatos tájegységei, különbözõ domborzati formái és természeti ritkaságai teszik színessé. A gyalui havasok, a torockói hegyek, Tordai- és Túri-hasadék, Aranyos-völgye, a turisták kedvelt látogatóhelyei. Ha már bebarangolták "Kincses" Kolozsvárt, a környék rengeteg turisztikai látnivalója közül a következõket ajánlanánk: A Torockói-hegységet, amelyek érdekes mészkõalagzatainak köszönhetõen a megye leglátványosabb hegyei, az itt található Tordai-hasadék lenyûgözõ szépségét, barlangjainak világát, valamint a Tordai-hasadék közelében levõ Túri-hasadékot. Érdemes idõt szakítani és ellátogatni Torockóra, amely 1999-ben az Europa Nostra díjjal lett kitüntetve. A faluban 138 házból álló egyedi építészeti együttes látható. Torockó egyike azon ritka településeknek amelyek megtartották évezredes kultúrájukat, szokásaikat, de nem csak ezért látogatjak a falut a turisták. Csodás környezete, a falu felett magasló Székelykõ, ideális hely a hegymászásra, hegyi turák szervezésére, siklózásra, valamint több napos kirándulások szervezésére. Ugyancsak egy célpont lehet eljutni a szász alapítású Nagyenyedre, megtekinteni a nagyhírû református kollégiumát amelyet Bethlen Gábor alapított és ahol kiválló tanárok tanítottak és sok neves ember került ki falai közül. Körösi Csoma Sándor is innen indult el ázsiai útjára. A Mezõség fele haladva érdemes egy kis idõre megállni Kolozsvártól 26 km-re található Válaszúton. Itt áll a Bánffy család 19. századi kastélya, amelyben Wass Albert született, valamint a Kallós Zoltán alapítvány házában található Erdély egyik legszebb népmûvészeti gyûjteménye. Kolozsvártól nyugat irányában Kalotaszegre érünk. A vidék rendkívül gazdag természeti szépségeivel, gyönyörû barlangjaival, vizeséseivel, négyfiatornyas templomaival, mûemlékeivel, gazdag népzenei hagyományaival ideális kirándulóhelynek számít. Közvetlenül itt találhatóak a Gyalui-havasok, ahol a híres gyûjtõtavakra is bukkanhat a kíváncsi természetjáró a Meleg-szamos mentén (Gyalui-, Tárnica- és Bélesi-tavak). Ugyanakkor a faluban van a gyalui várkastély.

Megközelítés

top ^
Gyalura Kolozsvár irányába juthatunk, vagyis Nagyváradról indulva az E60-as nemzetközi úton, a Királyhágón átkelve érhetünk el. A távolság kb. 150 km és az út jelenleg jó állapotban van. Az úton több turisztikai látványosságot tekinthetünk meg, amelyek közül megemlítenénk Csucsát, Sebesvár várát, Bánffyhunyadot, Körösfõt, és Kalotaszentkirályt. Kolozsvárra vonattal is eljuthatunk, a nemzetközi vonatok Nagyvárad irányából Csucsán és Bánffyhunyadon keresztül jönnek és csak egy pár nagyobb állomáson állnak meg. A városban nemzetközi repülõtér található, több légitársaság indít járatot Európa országaiból Kolozsvárra. S akkor Kolozsvártól Nagyvárad irányába kell elindulnunk, hogy Gyalura juthassunk. Alig 18 km-re található.

Speciális ajánlat

top ^
...

Fényképek

top ^
Gong Villa, Gyalu Gyalu, Kolozs megye  foglalás»