Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Vendégházak / Filep Sándor Vendégháza, Szék:

Filep Sándor Vendégháza, Szék

Filep Sándor Vendégháza, Szék
Szék, Kolozs megye
foglalás »

Szállásleírás

fel ^
 
Szék sóbányászatának köszönhetõen egykor szabad királyi város. Ma Mezõség legjelentõsebb néprajzi központja, mely 45 km-re északkeletre fekszik Kolozsvártól. Itt található Filep Sándor vendégháza, mely tökéletes választás azoknak, akik csendes környezetben és a házigazdák vendégszeretetével kívánnak megpihenni.
Szálláshely besorolása, típusa
Vendégház
Szálláshelyek száma
A kellemes hangulatú és kényelmes vendégházben összesen 5 szoba áll a vendégek rendelkezésére, melyek összesen 18 személy elszállásolására alkalmasak.
Szálláshelyek beosztása
háromágyas szobák
négyágyas szobák
 
 

2 db. kétágyas szoba, egyszemélyes ágyakkal
3 db. háromágyas szoba, egyszemélyes ágyakkal
   
 
 

Árak

top ^
Turisztikai szolgáltatások árai (személy / nap)
szállás félpanzióval
reggeli
 
ebéd
vacsora
 

4500 Ft/személy
500 Ft/személy
1500 Ft/személy
 
1500 Ft/személy
 
Csoport- és gyermekkedvezmény megegyezés szerint.
Étkezés / vendéglõ

Ebédlõ


A vendégházhoz tartozik egy kellemes hangulatú ebédlõ, ahol megizlelhetjük a vidék jellegzetes ízeit, a hagyományos konyha változatos életkülönlegességeibõl válogathatunk. Az erre szolgáló ebédlõben a kényelem és a hagyomány mellett megcsodálhatjuk a panorámakép-szerûen elénk tárulkozó mezõségi tájat, többek között a sós fürdõt és sóhátakat egyaránt.

Szolgáltatások- és szabadidõ-programok

top ^
Szolgáltatások

A vendégház udvarában biztosítva van a biztonságos parkolási lehetõség. Emellett programszervezést is vállalnak a vendégszeretõ házigazdák. Ilyen a szekerezés, a népi mesterségek bemutatása stb. 

Turisztikai látnivalók
A Mezõség Erdély középsõ részének lankás dombvidéke a Kis-Szamos, a Nagy-Szamos, a Sajó, a Maros és az Aranyos folyók között. Szék, Mezõség néprajzi tájegységnek a központja, bár sokmindenben eltér a környezõ falvaktól, kis szigetként is jelenik meg, hisz egyedi hagyományokkal és népviselettel rendelkezik és történetiségileg tekintve is sóbányászatának köszönhetõen egykor szabad királyi város volt, mégis központként tekintenek rá. Csillagtúrák szervezhetõek a Mezõség felfedezésére. Kolozsvár irányába tekinthetõ meg Bonchida, ahol a híres Bánffy-kastély van, ahogy Válaszúton is pártázza útunkat egy Bánffy-kastély szinte átellenben a Kallós Zoltán Alapítvánnyal, ahol az erdélyi leggazdagabb népmûvészeti gyûjteményét tekinthetjük meg. Ha Wass Albert nyomdokain indulnánk el, akkor Válaszútról, a czegei gróf bölcsõjét itt ringatták. Majd utunkat Cege, Vasasszentgotthárd és Gyeke irányába kellene folytatnunk. Míg el nem érkezünk Pusztakamarásra, Sütõ András születési házának a portájában kukkanthatunk be.

Megközelítés

top ^

Szék  Romániában, az erdélyi Kolozs megyében található.  Kolozsvártól 65 kilométerre fekszik. Napjainkban megközelíthetõ 3 útvonalról is, ám ezek közül nem mindenik ajánlott a gyenge útminõség valamint tájékozódási nehézségek miatt. Legkönnyebben Szék a Kolozsvárt és Szamosújvárt összekötõ E576-os útvonalról közelíthetõ meg. Szamosújvártól 15 km-re található. Az ezen a 15 kilométeres szakaszon található falvak (Füzesmikola, Boncnyíres valamint Kisszék). A román megnevezések (Nicula, Bont, Sacalaia).

 

Fényképek

top ^
Filep Sándor Vendégháza, Szék
Szék, Kolozs megye
foglalás»