Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat

Szállásfoglalás 
Erdély - Románia észak-nyugati területe, a K...

Erdély

Románia észak-nyugati területe, a Kárpátok koszorújában megbúvó vidék, mely minden szempontból rendkívül változatos: hat történelmi etnikum, hét történelmi felekezet évszázadok óta él e vidék széles folyóvölgyeitõl egészen a Kárpátok csúcsáig, a legeldugottabb, világtól elzárt tanyáktól a dinamikusan fejlõdõ nagyvárosokig.
Bánság - Románia dél-nyugati területe, a Mar...

Bánság

Románia dél-nyugati területe, a Maros és az Al-Duna között fekvõ vidék, keleti részén a Déli-Kárpátok bérceivel, fürdõtelepeivel és bányavárosaival, nyugati részén az alfölddel, s a Bánság fõvárosával, Temesvárral.
Máramaros - Románia északi része, a végeláthata...

Máramaros

Románia északi része, a végeláthatatlan erdõs hegyek országa, ahol két folyóvölgyben bújnak meg a természet és a vallás közvetlen közelségében élõ, híres fatemplomaik köré épült falvak.
Partium - Románia nyugati része, a Kárpátoktó...

Partium

Románia nyugati része, a Kárpátoktól az Alföld felé szaladó folyók völgyvilága, az ország egyik legkiegyensúlyozottabb vidéke, úgy etnikai, mint felekezeti vagy gazdasági szempontból.
Bukovina - Románia észak-keleti területe, a Be...

Bukovina

Románia észak-keleti területe, a Beszterce, Moldva és a Szeret folyók forrásvidékének és felsõ szakaszának, a kelet fele dombokká szelídülõ hegyek közötti folyóvölgyek vidéke, az egykori Moldva fejedelemség õsi fészkeivel (Moldvabánya, Szucsáva) és a világörökség részét képezõ középkori kolostorokkal.