Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Panziók / Csángó Panzió**, Hidegségpataka:

Csángó Panzió**, Hidegségpataka

Csángó panzió**, Hidegségpataka 
Hidegségpataka, Gyimesközéplok, 
Hargita megye
foglalás »

Szállásleírás

fel ^
 
A Csángó Panzió a Csíki-hegyekben, a Csíkszereda-Gyimesbükk közötti országúton, Hidegség településen található. A csodálatos szép tájon elhelyezkedõ panzió a turistákat kellemes környezettel, kényelemmel fogadja. 
Szállás típusa
Panzió**
Szálláshelyek száma
A Csángó Panzióban 32 személy elszállásolására van lehetõség, egy-, két-, vagy háromágyas szobákban, illetve kényelmes lakosztályokban.
Szálláshelyek beosztása
egyágyas szobák
 
kétszemélyes szobák

háromágyas szobák
2 egyágyas szoba
 
7 franciaágyas szoba, és 4 szoba két külön ággyal 

2 háromágyas szoba, egyben egy franciaágy és egy külön ágy, míg a másik szobában három különágy található

Árak

top ^
Szállás (személy / nap)
szállás + reggeli

félpanzió
3500 Ft/személy a szállás 

5500 Ft/személy a félpanziós ellátás
Étkezés
étterem


A hangulatos, kellemes étterem gazdag kínálattal várja a vendégeket, amelyekbõl kitûnnek a jellegzetes helyi fogások receptjei. A panzió rendelkezik egy 60 férõhelyes nyárikertel, ahol a vendégek vacsora közben élõ népzenét hallgathatnak.

Szolgáltatások és szabadidõ-programok

top ^
Szolgáltatások
A panzió vendégei a következõ szolgáltatásokban részesülhetnek: étterem, WC-vel és zuhanyzóval ellátott szobák, szobaszolgálat, bár, TV, csángó est, téli szórakozások (séta lovas szánnal, motoros szánnal). Van lovaglási lehetõség, esztenalátogatás, szekerezés, ezeréves határnak a meglátogatása. 
Turisztikai látnivalók
A Gyimesekben a csángók népszokásaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg. A Gyimesi-szoros a Tatros völgyének legérdekesebb szakasza. A történelmi határ ezen a szakaszon a Csülemér gerinc közelében ereszkedett alá, a Csülemér-patak völgyében egészen a Tatrosba való ömléséig. Itt állították fel az 59. számú határoszlopot. Megtekinthetõ az egykori vámhivatal, a fináncok épületeinek romjai és régi raktárhelyiségek alapjai.Kirándulások szervezhetõk a közeli Békási-szoroshoz és az ott tündöklõ Gyilkos-tóhoz, vagy akár a gyimesiek által szentnek tartott, híres zarándokhelyhez, a Csíksomlyói kegytemplomhoz.

Megközelítés

top ^
A Csángó panzió megközelíthetõ Csíkszereda felõl: a vasúti átjáró után balra térve 3 km-t kell megtenni viszonylag jó minõségû földúton a Hidegségpatakában (tábla is jelzi). A Csángó panzió a Csíki hegyekben, a Csíkszereda-Gyímesbükk közötti országúton, Gyímesközéplokon található.
Csíkszereda pedig a következõ útakon-módozatokkal közelíthetõ meg:
Személygépkocsival:

Biharkeresztes–Nagyvárad határátkelõhely irányából:
– az E60 jelzésû európai úton Nagyvárad (Oradea) – Kolozsvár (Cluj-Napoca) - Marosvásárhely (Târgu Mureº) –Balavásár (Bãlãuºeri) útvonalon. Balavásártól a 13A jelzésû országúton Szováta (Sovata) – Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc) – Csíkszereda (Miercurea Ciuc) útvonalon (399 km).

Nagylak–Arad határátkelõhely irányából:
– az E68 jelzésû európai úton Arad (Arad) – Déva (Deva) – Szászsebes (Sebeº) útvonalon. Szászsebestõl az E81 jelzésû európai úton Gyulafehérvár (Alba Iulia) – Tövis (Teiuº) útvonalon, majd a 14B jelzésû országúton Tövis(Teiuº) – Balázsfalva (Blaj) – Medgyes (Mediaº) – Segesvár (Sighiºoara) útvonalon. Segesvártól (Sighiºoara) - Héjjasfalváig (Vânãtori) az E60 jelzésû európai úton haladva a 137-es jelzésû országútra térünk Székelykeresztúr (Cristuru Secuiesc) – Székelyudvarhely (Odorheiu Seciuesc) útvonalon. Székelyudvarhelytõl a 13A országúton Csíkszeredáig (Miercurea Ciuc) haladunk (429 km).

Bukarest irányából:
– a DN1 jelzésû útvonalon Brassóig (Braºov), majd a 11-es jelzésû országúton Kökösig (Chiciº). Kököstõl a 12-es jelzésû országúton Sepsiszentgyörgy (Sfântu Gheorghe) – Tusnádfürdõ (Bãile Tuºnad) – Csíkszereda (Miercurea Ciuc) útvonalon (260 km).

Vonattal:
– Csíkszeredában vasútállomás található, nemzetközi és helyi jellegû járatok is áthaladnak a városon. Az aktuális menetrendet a www.cfr.ro oldalon lehet megtalálni.

Speciális ajánlat

top ^
...

Fényképek

top ^
Csángó panzió **, Hidegségpataka
Hidegségpataka,
Gyimesközéplok,
Hargita megye
foglalás»