Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Faluturizmus / Bácsfalu, faluturizmus:

Bácsfalu, faluturizmus

Bácsfalu, faluturizmus Bácsfalu, Brassó megye foglalás »
 

Szállásleírás

A település Brassotól 1o km-re a Nagykõ-havas lábánál, a Tömösi és Ósánci szoros között fekszik. Lakosai a barcasági csángó magyarok, más néven hétfalusi csángok. A településen már 5 éve szervezett faluturizmus mûködik, amelynek keretében csángó családok magánházaiban lehet megszállni.
Szállás típusa
Faluturizmus, a barcasági csángó magyarok kényelmesen berendezett családi házaiban.
Szálláshelyek száma
A településen több mint 60 személy elszállásolására van lehetõség vendégszeretõ családoknál.
Szálláshelyek beosztása
családoknál


A faluban családi házaknál, kulturált körülmények között. A szobák külön bejáratuak, egyszemélyes, szimpla ágyakkal berendezve. Általában két szimpla ágy található egy szobában. A szállást adó családoknál kulturált benti fürdõszoba és mellékhelység, valamint a parkosított udvar is található.
 

Árak

Szállás (személy / nap)
szállás

félpanzió
2800 Ft/személy a szállásdíj

5000 Ft/személy a félpanziós ellátás
Étkezés
vendéglátó családoknál
A félpanziós ellátást igénylõ csoportok vagy személyek esetén a reggeli és estebéd a szállásadó családoknál történik. Helyi, jellegzetes ételekkel várják a vendégeket.
 

Szolgáltatások és szabadidõ programok

Szolgáltatások
Igényesen berendezett, 2-3 ágyas kényelmes szobák, vendégszeretõ csángó családoknál, fürdõszoba zuhannyal hideg - meleg vízzel, ígény szerint kulcsosházat is biztosítanak, mesterségbemutatókat és mulató programokat is szerveznek kérésre, parkosított udvarok, parkolók az udvarban.
Turisztikai látnivalók
A legfontosabb látnivalók közé sorolnánk a Brassó meglátogatását, amely a Szászföld központja, a történelmi Erdély egyik leggazdagabb vároa ma is. A város legfontosabb látnivalói között megemlítenénk a Fõteret, az impozáns Fekete templomot, a régi városházát. Az egykori városfal és a várost védõ tornyok, bástyák egy része még ma is látható. A városfal legszebb és legjobb állapotban megmaradt kapuja a Katalin kapu. Brassó bebarangolása után érdemes ellátogatni a törcsvári várhoz, amelyet "Drakla kastélyként" emlegetnek, bár nem sok köze van a Drakula grófnak tekintett Vlad Tepes havasalföldi vajdához, valamint a prázsmári és szászhermányi erõdtemplomokhoz. Már a Kárpátokon túl, Erdély határán fekszik a sinaiai Peles kastély, amelyet semmiképpen sem szabad kihagyni az útitervbõl ha valaki Brassó környékén jár.
 

Megközelités

Nagyvárad irányából Brassó az E6o-as európai úton közelíthetõ meg, Kolozsvár, Marosvásárhely, Segesvár érintésével. Arad irányából az E68-as útat követjük, és Lippa, Déva, Szászsebes, Szeben valamint Fogaras érintésével jutunk el Brassóig. A távolság kb. 385 km. Kézdivásárhely felöl az E574-es úton, Csíkszereda irányából meg a 12-es órszágútat követve eljutunk Sepsiszentgyörgyre és a várost elhagyva beérünk az E574-es útba amely Barssót keresztezi.
 
Bácsfalu, faluturizmus Bácsfalu, Brassó megye foglalás»