Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Vendégházak / Anita vendégház, Gyergyószentmiklós:

Anita vendégház, Gyergyószentmiklós

 
Anita vendégház
Gyergyószentmiklós,
Hargita megye
foglalás »

Szállás leírás

fel ^

Gyergyószentmiklóstól 6 km-re a Gyilkos-tó irányában, a Békény-patak partján, a fõúttól nem egészen 100 méterre található a három különálló házból álló vendégház-együttes: Anita,Enikõ valamint a Kisház. A vendégekkel való kapcsolataikat igyekszenek baráti, családias alapokra helyezni, természetesen teljes mértékben figyelembe véve mindenki saját igényét ez iránt, éppen ezért eddigi tevékenységk során sikerült kielégíteni azok igényeit akik társaságra vágytak, éppúgy mint azokét akik magányra.

Szálláshely besorolása, típusa
Vendégház
Szálláshelyek száma
A három vendégház 34 személy számára biztosítanak szálláslehetõséget, kényelmes és igényesen berendezett szobákban.
Szálláshelyek beosztása
Anita vendégház
 
 
 
Enikõ vendégház
 
 
 
Kisház
 
 

5 szoba
4 db. kétágyas szoba
1 szoba 6 személynek(2 franciaággyal), nagyobb családok számára
nappali, konyha, minden szobához külön fürdõszoba
5 szoba
2 db. kétágyas szoba
1 db. négyágyas szoba
2 db. háromágyas szoba
nappali, konyha, minden szobához külön fürdõszoba 
2 szoba
1 db. kétágyas szoba
1 db. négyágyas szoba
minden szobához külön fürdõszoba
   

Árak

top ^
Turisztikai szolgáltatások árai (személy / nap)
Szállás
Félpanziós ellátás
Quad bérlés
Kerékpár bérlés
 
2700 HUF/személy
2800 HUF/ személy
4ooo HUF/óra
 
1ooo HUF/ nap
 
Étkezés / vendéglõ

Konyha


A vendégházban található konyha lehetõséget biztosít az önellátó módra, azoknak akik ezt szeretnék választani. Az általunk nyújtott szolgáltatás az étkezés terén bármilyen formában alakítható, mint például: reggeli, ebéd, estebéd, vacsora, félpanzió. A menüt elõzetes egyeztetés alapján lehet meghatározni, választva a székely, a magyar vagy a román konyha által nyújtott lehetõségekbõl. Ezen kivül avendégházak közeli szomszédságában található ANDA menedékházban reggeltõl este 22 oráig étlapról választhat.

Szolgáltatások- és szabadidõ-programok

top ^
Szolgáltatások

Sziklamászás: a Békási szoros sziklarengetegében kipróbálhatja, milyen sziklamászónak lenni, megtudhatja, hogy valójában milyen ez a sport.

Túrázás: Különbözõ nehézségû és hosszúságú túraútvonalak között lehet választani.

Terepbiciklizés: bérelhetõ kerékpár

Mind a három programlehetõség hivatásos sziklamászók részvételével, elõzetes egyeztetés alapján vehetõ igénybe.

Lovas kocsizás

Horgászás:  Békási-tó, Gyilkos-tó, Maros folyó, Békény patak stb. Napi jegy váltása szükséges. Igény esetén helyi horgásztársat, vezetõt beszervezünk napidíj ellenében. 

Turisztikai látnivalók

   A Keleti-Kárpátok egyik legismertebb és legtöbbet reklámozott tájképe a fenyõcsonkokkal teletûzdelt természetes torlasztó, a Gyilkos-tó, háttérben az alvó oroszlánhoz hasonlító Kis-Cohárd sziklafalaival.

   A Békás-szoros a Gyilkos-tó közvetlen folytatásaként a Békás-patak felsõ völgyében található. A Keleti-Kárpátok legismertebb, legszebb, legmonumentálisabb harántvölgye. A környezõ hegycsúcsok átlagmagassága 1300 m és ezek 200-300 méteres, meredek sziklafalakkal szakadnak a szurdokba. A szoros teljes hossza 5 km. Ritka növényei közül a havasi gyopár a leghíresebb.

   A Likas-zsomboly a ritka, függõleges aknabarlangok csoportjába tartozik, a Likas hegység északi oldalában, 1650 m magasságban fekszik. Teljes hossza 51 m és három elkülönülõ része van. A 34 méteres kürtõ alján három méteres jégdugó van, nyáron a jégdugó nyugati részén szûk nyílás képzõdik, ezen át lehet az alsó barlangba lejutni, amelynek mélysége 17 m és törmelék ún. "álfenék" zárja el. Az aknabarlang látogatása a fokozott balesetveszély miatt kizárólag hegymászó felszereléssel lehetséges.

   A Súgó-barlang turisztikai, természeti ritkaság, védett terület, Gyergyószentmiklóstól 13 km-re található. A barlangról az elsõ szakleírás az 1930-as évekbõl származik, eddig három ismert bejárata van és három szintje, melyekbõl kettõ száraz és egy vizes járat. A folyosók és központi repedések találkozásánál alakultak ki a barlang nagyobb termei (Buzogányterem, Ödönterem, Létrásterem, Gyökérterem, Szószék, Rókák terme, Omlás terme). A barlang valamennyi járatában a sztalagmitok és sztalaktitok páratlan példányait találjuk.

    Gyergyószentmiklóstól 6 km-re található Gyergyószárhegy. A falu nevezetes építménye a Lázár család kastélya, ahol Bethlen Gábor is nevelkedett kisgyermek korában. Lázár István, Bethlen Gábor rokona és bizalmas híve reneszánsz kastélyt építtetett régi udvarháza helyén. A kastély késõbb többször súlyosan megrongálódott, egyszer le is égett. A kastélyt restaurálták, az egyik helyreállított bástyában múzeumot rendeztek be.

Megközelítés

top ^

Nyugat felõl, Parajd irányából, a 13B jelzésû országúton, átkelve a Bucsin-tetõn, Gyergyóalfaluba érkezünk. Onnan nem térünk le a fõútról, hanem Gyergyószentmiklós irányába folytatjuk utunkat.

A 12C jelzésû országuton, alig 6 km-re Gyergyószentmiklóstól Gyilkostó település irányába található a vendégház-együttes. A fõúttól 100 m-re, a Békény-patak partján.

 

Észak felõl, Maroshévíz irányából, a 12-es országúton, a Maros völgyén haladva, Gyergyószárhegyet, majd Gyergyóalfalut érintve haladhatunk Gyergyószentmiklósig.

 

Dél felõl, vagyis Csíkszereda irányából a 12-es országúton, az Olt völgyén haladva, Tekerõpatakot érintve érkezünk be Gyergyószentmiklósra.

 

Fényképek

top ^
Anita vendégház
Gyergyószentmiklós,
Hargita megye
foglalás»