Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Diákszállások / / Algyógyi Keresztény Ifjúsági Központ:

Algyógyi Keresztény Ifjúsági Központ

Algyógyi Keresztény
Ifjúsági Központ
Algyógy, Hunyad megye foglalás »

Szállás leírás

Algyógyi Keresztény Ifjúsági Központ
- Az Algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központ kiváló lehetőséget biztosít táborok, konferenciák és összejövetelek szervezésére, de akár családi kirándulás helyszíne is lehet.
- Ugyanakkor a központ alkalmas kisebb, nagyobb (fiatalokból, illetve idősekből álló) csoportok fogadására is. A szolgáltatások sokszínűsége, az alacsony árak páratlan lehetőséget biztosítanak a vendégeknek, hogy egy festői környezetben, igényes körülmények között eltöltött idő után felejthetetlen élményekkel térjenek haza.
- A központ előnye, hogy könnyen megközelíthető, akár vonattal is. A templom, a sportpályák és a jól felszerelt főépület vonzó lehet bármilyen korosztály számára, akik kikapcsolódni, szórakozni, vagy éppen dolgozni, tanulni szeretnének.
Szállás típusa
Diákszállás
Szálláshelyek száma
- A központ egyik előnye, hogy változatos szállás lehetőségeket tud nyújtani, hiszen 2, 4,6,17 illetve 20 ágyas szobákban fogadja a csoportokat, vendégeket.
- Az alsó szinten helyezkednek el a kevesebb ágyat számláló szobák, melyek kiválóak lehetnek kisebb csoportoknak, vezetőknek, míg a manzárd helyiségekben nagyobb az ágyak száma.
- A közös fürdők igényesen vannak felszerelve és a létszámnak megfelelően elosztva.
- A központ 65 férőhelyes, de nyári időszakban lehetőség van sátorozásra is a tágas füves udvaron.
Szálláshelyek beosztása
Földszint
 
 
 
Manzárd

- 2 db 2 ágyas szoba (külön fürdő a szobával szemben)
- 1 db 4 ágyas szoba (közös fürdő)
- 2 db 5 ágyas szoba (potágy, közös fürdő)
- 1 db 6 ágyas szoba (potágy, közös fürdő)
- 2 db 4 ágyas manzárd szoba (közös fürdő földszinten)
- 1 db 8 ágyas manzárd szoba (közös fürdő földszinten)
- 1 db 17 ágyas manzárd szoba(potágy, közös fürdő földszinten)

Árak

Szállás (személy / nap)
szállás + reggeli
ebéd
vacsora

2000 FT+ 800 FT
1300 FT
900 FT
 
* 2012-ben érvényes árak

Szolgáltatások és szabadidő programok

- Az Algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központ, mintegy 2 hektárnyi területen a Maros völgyi Hátszeg vidék természeti és történelmi értékekben gazdag festői környezetében fekszik és kiváló helyszínül szolgál táborok, konferenciák, illetve különböző programok lebonyolítására.
- Rendelkezésre áll egy füves focipálya, egy homokkal borított röplabda pálya, asztaliteniszhez, tollaslabdázáshoz szükséges eszközök. Az árnyékos területeken bátran lehet csoportjátékokat játszani, illetve ráadásként egy játszótér is van kicsiknek-nagyoknak egyaránt.
- Algyógyon is van lehetőség tábortűz rakásra, egy erre alkalmas elkülönített tűzhelyen. A tűzcsóvák és a gitár hangja nyerőpárost alkotnak, minden összejövetelen.
- A konferenciák, bemutatókhoz biztosítunk kivitetőt, számítógépet, fénymásolót, szintetizátort, gitárt, TV-t. A tábor területén vezeték nélküli internet lefödöttség van, melyet minden vendég használhat.

Turisztikai látnivalók
  • Algyógy helység az Algyógy folyó alsó folyásának és a Maros folyónak a találkozásánál terül el, egy medencében, amit az Érchegység utolsó nyúlványa alakított ki. Régészeti szempontból Algyógy község az õsi dák Germisara (Germi-forró, sara-forrás) településrõl nevezetes, amely a mostani község határában terült el és a római megszállás idején Thermae Germisara vagy Germisara Cum Thermis néven vált ismertté.
  • A Rómaiak Dombja vagy a termálvizes algyógyi Barlang – Germisara.
  • A római termálfürdõk (Germisara) megtartották majdnem eredeti formájukat az ókorból, melyek a mostani Algyógy fürdõ területén épültek, egy kör alakú promontóriumban, amelynek átmérõje 90-92 m volt. A fürdõk két idõszakban mûködtek (Germisar és késõbb Dodonis termái néven).
  • Aszklépios és Égeeisz szobrainak feltárása hiteles képet ad arról, milyen mozgalmas élet folyt abban az idõben.
  • Itt fedeztek fel egy Nimfáknak felajánlott templomot is, azonkívül oltárokat, szobrokat, érméket és nemesfémbõl készült tárgyakat (hét arannyal bevont szavazó táblácskát).
  • A központ udvarán található Erdély legrégebbi körkápolnája és egy 1930-ban újjáépített református templom, melyek áhítatok és csendes alkalmak tartására szolgálnak.
  • A környék számos nevezetességgel büszkélkedik, melyek felejthetetlen élményekkel gazdagítják az odalátogatókat: a dévai vár, a vajdahunyadi vár, a Retyezát Nemzeti Park, Nagyszeben 2007-Európa Kulturális Fővárosa, és még sok más történelmi és kulturális érdekesség.

Megközelítés

- közúton az E 72-es úton az Algyógyi fürdő (Geoagiu Băi) eltérőt követve a város központjában. (autóbusz megálló a központtól 50 m-re)
- vasúti közlekedéssel: Algyógyi (Geoagiu) vasútállomás, onnan autóbusszal – személyvonat esetén, szászvárosi (Orastie) vasútállomás, onnan autóbusszal – gyors és nemzetközi vonat esetén
 
Algyógyi Keresztény
Ifjúsági Központ
Algyógy, Hunyad megye foglalás »