Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat
Ön a: Home / Erdélyi szállásfoglalás / Erdély / Szállodák / Agape **** Szálloda, Kolozsvár:

Agape **** Szálloda, Kolozsvár

Agape**** Szálloda Kolozsvár, Kolozs megye foglalás »
 

Szállás-leírás

fel ^
 Az Agape**** Szálloda Kolozsvár történelmi központjában helyezkedik el, alig pár percnyi távolságra Mátyás király lovasszobrától, a Szent Mihály templomtól és a Bánnfy-palotától.
Szállás típusa
Szálloda****
Szálláshelyek száma
A szálloda 110 személy számára biztosít szálláslehetõséget, egyágyas, kétágyas szobákban és egy apartmannban. Az igényesen berendezett szobákban, minibár, telefon, TV, internetes csatlakozási lehetõség, klímaberendezés, értékmegörzõ széf található.
Szálláshelyek beosztása
Egyágyas szobák

Kétágyas szobák
 
Apartman 
13 darab egyágyas szoba

48 darab kétágyas szoba

1 darab apartman
 

Árak

fel ^
Szállás (RON / szoba / nap)*
 Egyágyas szobák

Kétágyas szobák
 
Lakosztály

 
195 RON /az egyágyas szoba 

223 RON/ a kétágyas szoba 

302 RON / a lakosztály
 
*a feltüntetett árak a 2011-es árakat tartalmazzák
Étkezés
Étterem 


 


 

    A szállodában több, váltakozó stílusban berendezett á la carte éttermet találunk. A Heltai Gáspár 120 férõhelyes szalon kivállóan alkalmas rendezvények, összejövetelek megrendezésére. A nemzetközi igényeknek megfelelõ konyhájával és étrendjével kitûnõ tájjellegû és nemzetközi ételspecialításokkal várja vendégeit. A Kék szalonként is emlegetett Kedves István terem, 16 férõhelyével ideális hely családi összejövetelek, valamint kisebb üzleti megbeszélések lebonyolítására. A 45-50 férõhelyes Baráth Béla terem, elõadások, konferenciák megszervezésére alkalmas. Az 55 férõhellyel rendelkezõ Kós Károly szalon, kalotaszegi varottasokkal és népmûvészeti tárgyakkal díszítve, ínycsiklandozó erdélyi specialításokkal várja vendégeit. Kisebb csoportok számára és az erdélyi konyha ízlelésére a torckói népmûvészeti tárgyakkal berendezett Torockói szalon a legmegfelelõbb. Az á la carte éttermeken kívûl a szálloda földszintjén egy önkiszolgálló étterem is található bõ étel és italvállasztékkal, valamint egy hidegkonyhás, ugyancsak önkiszolgálló étterem, amelyben több mint száz sajátságos menüt kínálnak. Az önkiszolgálló hétfõtõl péntekig várja a vendégeit, reggeli 11 órától este 9 óráig.
     A szálloda kávéházában különbözõ kávéspecialításokat, teakülönlegességeket valamint természetes gyümölcsleveket szolgálnak a vendégeknek.
 
 
 

Szolgáltatások- és szabadidõ- programok

fel ^
Szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásai között megtaláljuk a 24 órás recepciót, ígényesen berendezett szobákat, bõséges büféreggelit, különféle méretû és stílusu étteremeket, önkiszolgálló éttermeket, nappali bárt, fél- és teljespanziós szolgáltatást, csomagszobát és értékmegörzõ széfet, valamint az internetes csatlakozási lehetõséget is.
Turisztikai látnivalók
      Kolozs megye területét változatos tájegységei, különbözõ domborzati formái és természeti ritkaságai teszik színessé.A gyalui havasok, a torockói hegyek, Tordai és Túri hasadék, Aranyos völgye, a turisták kedvelt látogatóhelyei. Ha már bebarangolták "Kincses" Kolozsvárt, a környék rengeteg turisztikai látnivalója közül a következõket ajánlanánk: A Torockói hegységet, amelyek érdekes mészkõalagzatainak köszönhetõen a megye leglátványosabb hegyei, az itt található Tordai hasadék lenyûgözõ szépségét, barlangjainak világát, valamint a Tordai hasadék közelében levõ Túri hasadékot. Érdemes idõt szakítani és ellátogatni Torockóra, amely 1999-ben az Europa Nostra díjjal lett kitüntetve. A faluban 138 házból álló egyedi építészeti együttes látható. Torockó egyike azon ritka településeknek amelyek megtartották évezredes kultúrájukat, szokásaikat, de nem csak ezért látogatjak a falut a turisták. Csodás környezete, a falu felett magasló Székelykõ, ideális hely a hegymászásra, hegyi turák szervezésére, siklózásra, valamint több napos kirándulások szervezésére. Ugyancsak egy célpont lehet eljutni a szász alapítású Nagyenyedre, megtekinteni a nagyhírû református kollégiumát amelyet Bethlen Gábor alapított és ahol kiválló tanárok tanítottak és sok neves ember került ki falai közül. Körösi Csoma Sándor is innen indult el ázsiai útjára. A Mezõség fele haladva érdemes egy kis idõre megállni Kolozsvártól 26 km-re található Válaszúton. Itt áll a Bánffy család 19. századi kastélya, amelyben Wass Albert született, valamint a Kallós Zoltán alapítvány házában található Erdély egyik legszebb népmûvészeti gyûjteménye. Kolozsvártól nyugat irányában Kalotaszegre érünk. A vidék rendkívül gazdag természeti szépségeivel, gyönyörû barlangjaival, vizeséseivel, négyfiatornyas templomaival, mûemlékeivel, gazdag népzenei hagyományaival ideális kirándulóhelynek számít.
 
 

Megközelítés

fel ^
    Kolozsvárra, Nagyváradról indulva az E60-as nemzetközi úton, a Királyhágón átkelve érhetünk el. A távolság 160 km és az út jelenleg jó állapotban van. Az úton több turisztikai látványosságot tekinthetünk meg, amelyek közül megemlítenénk Csucsát, Sebesvár várát, Bánffyhunyadot, Körösfõt, és Kalotaszentkirályt. Kolozsvárra vonattal is eljuthatunk, a nemzetközi vonatok Nagyvárad irányából Csucsán és Bánffyhunyadon keresztül jönnek és csak egy pár nagyobb állomáson állnak meg. A városban nemzetközi repülõtér található, több légitársaság indít járatot Európa országaiból Kolozsvárra. A repüllõtérrõl transzferbuszokkal vagy taxis szolgáltatások igénybevételével érhetünk a belvárosba.
 

Fényképek

fel ^
Agape**** Szálloda Kolozsvár, Kolozs megye foglalás»