Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat

Mercurius Info Tour - az Önök erdélyi utazási irodája!


         Az erdélyi kirándulásuk megszervezésében és lebonyolításában állunk rendelkezésükre. A program- és szállásajánlataink az idők során megállták a helyüket, idegenvezetésünk alapos felkészültségünkkel és objektivitásunkkal vált ismertté. Ötleteiket, elképzeléseiket szolgáltatásainkkal valóra váltjuk.


         „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd."
                                                                                   Hamvas Béla


Erdélyi útjaink és programajánló

Hétvégi kirándulás Bukovinában

E két napos Kirándulás Bukovinában elnevezésű programunkkal azoknak szeretnénk életre szóló élményt nyújtani, akik nem rendelkeznek túl sok szabadidővel, de egy hétvégét szívesen töltenének olyan helyen az országban, ahol még nem jártak. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Barangolás a székelyek világában

A nagy Erdély-körutak közül elsőnek ajánljuk a „Barangolás a székelyek világában” programunkat. Akkor mondhatjuk, hogy sikeres a kirándulásunk, ha utunk során, Kalotaszegen vagy Székelyföldön barangolva úgy érezzük, hogy a lélek is velünk utazik. Olyan helyeken járunk, és olyan híres személyiségekre emlékezünk, amelyekről, akikről már sokat hallottak, de talán még nem ismertjük eléggé őket. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Dél-Erdélyben a szászok és a székelyek világában

A nagy Erdély-körutak közül a második program, amelyet a nagy történelmi emlékhelyekkel indítunk, majd következik az erődtemplomokkal védett Szászföld megismertetése, megszakítva egy rövid kirándulással a Fogarasi–havasokban levő Zerge-csúcsra. A hétfalusi csángók fogadnak bennünket szeretettel Bácsfaluban, ahonnan bejárjuk a Háromszék és a Barcaság nevezetes helyeit. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Körutazás Észak-Erdélyben és Bukovinában a festett kolostorokhoz

A nagy Erdély-körutak közül a harmadik program, amely lehetőséget ad betekinteni a máramarosi élő skanzen világába, ahol a karcsú fatemplomtornyok az építészek tetszését váltják ki, Bukovina festett kolostorai pedig a világörökség értéktárát gazdagítják. Persze az utunk során nem hagyjuk ki a magyar vonatkozású látni- és hallanivalókat, mind a Bukovinai csángó vidéken, mind a Partium területén. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Körutazás a Bánságban és az Al–Dunánál

A nagy Erdély-körutak közül a negyedik program, amely lehetőséget ad az al-dunai hajókázásra a Kis- és Nagykazán szorosban, kirándulgatásra a Cserna patak gyönyörű völgyében, feredőzésre a herkulesfürdői gyógyvizekben, és herkulesfürdői sétára, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia nagyon szép építészeti emlékeivel találkozunk. (...)
Dátum:
Önök döntik el
Ár:
Zsebre szabjuk

Duna-delta - egy életre szóló kaland

A Duna delta programja a nagy erdélyi körutak után következik és nagy kihívásnak bizonyul, hogy a párját ritkító természeti látványosságnak a mély rétegeit is meg tudjuk tekinteni. Felesleges lenne a nagy utazás, ha mindössze egy mesterségesen kiépített dunai ágon gyorshajóval végigszáguldanánk és este pedig dunai halétellel letudnánk Európa második legnagyobb deltatorkolatát, ami 1991-től a Világörökség része és igazi madárparadicsom. (...)
Dátum:
2017. július 15-21
Ár:
Zsebre szabjuk

Morzsák erdélyi útjukhoz

MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK

Máramaros természeti gazdagságát a megye területének mintegy háromnegyedét kitevő erdők és hegyvidéki legelők alkotják. Az emberkéz alkotta jellegzetes értékek között első helyen áll a fafaragásos művészet, a faragott kapuk és fából épített templomok, melyek megteremtették Máramaros hírnevét. Ugyanakkor jellegzetesek a tiszta háztájak, a kis szövőműhelyek, amelyekben a helybeliek maguk állítják elő a vidék sajátos, sokszínű népviseletét. (...)

ADA KALEH - szigete

Egyesek szerint Ada Kaleh-szigete volt a minta Jókai Mór Az arany ember című regényében a „Senki szigetéhez”. (...)

KÓS KÁROLY

A budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját a két elefánttal, századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, ,,Az országépítő"-t, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a ,,Budai Nagy Antal"-t ugyanaz a Kós Károly hozta létre. (...)

ERDÉLY ÉS A TATÁROK

Erdélybe még a muhi csata előtt, 1241. március végén (legkésőbb április elején) betörtek a tatárok. Három irányból érkeztek. Az északi szárny a Radnai- (Borsai-) szoroson keresztül jutott át a Kárpátokon (esetleg a némileg ettől délre lévő Borgói-szoroson át), és elpusztították a németek lakta Radnát, majd Besztercét, ezután Kolozsvár következett (Kolozsvár és Szeben is a muhi csata napján esett el, április 11-én). (...)

Bivalytartás a Sóvidéken

E házi állatról szóló szaktanulmányok kiemelik, hogy őshazájuk Délkelet-Ázsiában, Indiában valamint Északkelet-Afrikában volt. Életük és tartásuk a meleg és mocsaras vidékekhez kapcsolódik. Egyes alfajaik a mai napig vadon, a szabad természetben élnek Ázsiában és Afrikában. A fent említett térségekben a rizstermesztés előkészítésében hasznosították őket. (...)