Főoldal  |   Ars poetica  |   Rólunk  |   Idegenvezetők  |   Webtérkép  | Kapcsolat

Mercurius Info Tour - az Önök erdélyi utazási irodája!


         Az erdélyi kirándulásuk megszervezésében és lebonyolításában állunk rendelkezésükre. A program- és szállásajánlataink az idők során megállták a helyüket, idegenvezetésünk alapos felkészültségünkkel és objektivitásunkkal vált ismertté. Ötleteiket, elképzeléseiket szolgáltatásainkkal valóra váltjuk.


         „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd."
                                                                                   Hamvas Béla


Erdélyi útjaink és programajánló

Őszi kirándulás a szászok világában és a Csukás hegységben

Első őszi kirándulásunk az erdélyi szászok világának a megismerését tűzte ki célul. Szász erődtemplomok, városok, parasztvárak kerültek úti füzérünkre. A Csukás hegység érdekes kőalakzatai késztetik munkára fantáziánkat és lábunkat. “A múzeumokat, épületeket, tájakat megnézheted akár képen is, de a beszélgetéseket és tapasztalatokat semmi sem pótolja”. Belényi Dániel (...)
Dátum:
2015. szeptember 25-27.
Ár:
350 RON/fő

Hétvégi kirándulás Máramarosban

A rövid, két és félnapos kirándulások programjait azoknak ajánljuk, akik szabad hétvégéjüket számukra még ismeretlen vagy kevésbé ismert vidéken szeretnék tölteni. A máramarosi hétvégén megismerkedünk a fába faragott fohászok vidékével, falvakkal, ahol megállt az idő, és kiszellőztetjük fejünket egy rövid séta során az őszi színekben pompázó Radnai-havasokban. (...)
Dátum:
2015. október 9-11.
Ár:
340 RON/fő

Hétvégi kirándulás Bukovinában

E két napos Kirándulás Bukovinában elnevezésű programunkkal azoknak szeretnénk életre szóló élményt nyújtani, akik nem rendelkeznek túl sok szabadidővel, de egy hétvégét szívesen töltenének olyan helyen az országban, ahol még nem jártak. A voroneți kolostor egyik apácája szerint Bukovina ősszel a legszebb. (...)
Dátum:
2015. október 10-11.
Ár:
230 RON/fő

Őszi barangolás Kolozsvárról Herkulesfürdőre és az Al-Dunához

Egy olyan program, amely lehetőséget ad az al-dunai hajókázásra a Kis és Nagy Kazán-szorosban, kirándulgatásra a Cserna patak gyönyörű völgyében, feredőzésre a herkulesfürdői gyógyvizekben, herkulesfürdői sétára, ott ahol az Osztrák-Magyar Monarchia nagyon szép építészeti emlékeivel ismerkedhetünk meg. (...)
Dátum:
2015. október 15-18.
Ár:
570 RON/fő

Morzsák erdélyi útjukhoz

MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK

Máramaros természeti gazdagságát a megye területének mintegy háromnegyedét kitevő erdők és hegyvidéki legelők alkotják. Az emberkéz alkotta jellegzetes értékek között első helyen áll a fafaragásos művészet, a faragott kapuk és fából épített templomok, melyek megteremtették Máramaros hírnevét. Ugyanakkor jellegzetesek a tiszta háztájak, a kis szövőműhelyek, amelyekben a helybeliek maguk állítják elő a vidék sajátos, sokszínű népviseletét. (...)

ADA KALEH - szigete

Egyesek szerint Ada Kaleh-szigete volt a minta Jókai Mór Az arany ember című regényében a „Senki szigetéhez”. (...)

KÓS KÁROLY

A budapesti Állatkert India ősi emlékeit idéző, szecessziós ízlésű bejárati kupoláját a két elefánttal, századunk egyik legszebb magyar történelmi regényét, ,,Az országépítő"-t, drámairodalmunk egyik legkimagaslóbb kompozícióját, a ,,Budai Nagy Antal"-t ugyanaz a Kós Károly hozta létre. (...)

ERDÉLY ÉS A TATÁROK

Erdélybe még a muhi csata előtt, 1241. március végén (legkésőbb április elején) betörtek a tatárok. Három irányból érkeztek. Az északi szárny a Radnai- (Borsai-) szoroson keresztül jutott át a Kárpátokon (esetleg a némileg ettől délre lévő Borgói-szoroson át), és elpusztították a németek lakta Radnát, majd Besztercét, ezután Kolozsvár következett (Kolozsvár és Szeben is a muhi csata napján esett el, április 11-én). (...)

Bivalytartás a Sóvidéken

E házi állatról szóló szaktanulmányok kiemelik, hogy őshazájuk Délkelet-Ázsiában, Indiában valamint Északkelet-Afrikában volt. Életük és tartásuk a meleg és mocsaras vidékekhez kapcsolódik. Egyes alfajaik a mai napig vadon, a szabad természetben élnek Ázsiában és Afrikában. A fent említett térségekben a rizstermesztés előkészítésében hasznosították őket. (...)